*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğrenciler Staj Yapmak İçin Almanya’da  (Okunma sayısı 1239 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Öğrenciler Staj Yapmak İçin Almanya’da
« : Kasım 24, 2012, 04:46:13 ÖÖ »

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen “Ortopedik Engellilerin Çalışma Hayatında Bilişim Teknolojilerini Kullanması ” isimli proje kapsamında engelli öğrencilerimiz staj yapmak için 10 stajyer öğrenci, 5 refakatçi öğretmen Almanya’ya geldiler. Ankara Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi’ne ait öğrenci grubu, Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ludwigshafen şehrinde Ludwigshafener Werkstaetten adlı engelli öğrenci eğitim merkezinde stajlarını gerçekleştirecekler. Burada kendileri gibi engelli olan kurum çalışanları ile sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda paylaşımlarda bulunan öğrenciler, bulundukları ortamdan çok memnun olduklarını dile getirdiler.  Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Proje Koordinatörü Ali Akçimen, “Program ile katılımcı öğrencilerimizin, engellilerin çalışma hayatında aktif ve etkili olarak bilişim teknolojilerini kullanmaları konusunda teorik bilgi almalarının yanı sıra pratik uygulamalar yapmaları ve becerilerinin geliştirilmesi imkânı buldular” dedi. Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi Türkiye’nin başkenti Ankara’da ülkede çapında yatılı ortopedik engelli meslek lisesi olduğunu belirten Okul Müdürü Tuncay Uçar ise, “Almanya’da öğrencilere staj yaptırma imkânımız olduğu için çok mutluyuz. Öğrencilerimizin edindiği deneyimlerin eğitimlerine büyük katkısı olacağını ve bu deneyimlerini okulumuzdaki diğer öğrencilerle paylaşacaklar” dedi. Öğrencilerine staj imkânı sunan Ludwigshafener Werkstaetten isimli kuruma, maddi destek veren Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na teşekkür eden Okul Müdürü Uçar, tüm program boyunca her konuda desteklerine esirgemeyen IUVENTAS şirketi sahibi Tekin Kaya ve Pasa Marifet Kayaoğlu’na da teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

23.11.2012 - Post Gazetesi