Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Bakan Şahin Ulaşılabilirlik Destek Projesi’ni Başlattı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bakan Şahin Ulaşılabilirlik Destek Projesi’ni Başlattı (Okunma sayısı 662 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Bakan Şahin Ulaşılabilirlik Destek Projesi’ni Başlattı
«
:
Kasım 17, 2012, 02:02:29 ÖS »
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri için ulaşılabilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla hazırlanan 2012 Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) Tanıtım Toplantısı ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni Ankara Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; proje yürütücüsü olarak belirlenen Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van Valileri ile Belediye Başkanlarıyla İşbirliği Protokolü imzalandı.
Sayın Şahin, Ulaşabilirlik Destek Programı (UDEP) Lansmanı ve İmza Töreni'ndeki konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
''Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes mutlu olmadıkça biz mutlu olmayacağız'' anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Sayın Şahin, herkesin tüm kaynaklardan eşit faydalanması için insan odaklı anlayışla çalıştıklarını söyledi.
Yerel yönetimlerin altyapıyı, kaldırımları, toplu taşıma araçlarını, kapalı alanları düzenlemeleri için 7 aylarının kaldığını vurgulayan Sayın Şahin, ''Bunu yapanla yapmayanların ayırt edildiği, izlendiği ve sonuçlandığı bir sisteme geçiyoruz'' diye konuştu.
Bakan Şahin, verilecek cezalara ilişkin ise şunları söyledi: ''Özel sektörde her seferde bin - 5 bin lira arasında yılda 25 bin liraya kadar, kamuda ise her seferde 5 bin-25 bine kadar yılda 500 bin liraya kadar ceza verilebilecek. Yaptırım bakımından ve kamunun yükümlülüğü bakımından çok önemli olduğu görülüyor. Herkes bu cezaları almamak için hızlı davranmalı''.
Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin, bu konuda ulaşılabilirlik çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.
Engellilerle ilgili 2005'e kadar hiçbir hukuki altyapının olmadığını, Türkiye'de ilk defa engellilere yönelik kanunun bu tarihte çıkarıldığını vurgulayan Şahin, engellilere eğitimde, sağlıkta, istihdamda fırsat eşitliği sağlamak için çalıştıklarını bildirdi. Engellilerin hizmet alacakları yere güvenli ve bağımsız olarak gidebilmesinin önemine dikkati çeken Bakan Şahin, bunun için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Bakanlık olarak 41 bin engelli öğrenciye taşımalı eğitim desteği sağladıklarını dile getiren Şahin, engelli raporunun alınması konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı ile çalıştıklarını da anlattı.
-''Engel gönüllerde, vicdanda ve kalpte''-
Engellilere yönelik yapılanların özümsenmesi, davranış haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Şahin, şöyle devam etti: ''Engel bedende değil, engel gönüllerde, kalpte ve vicdanlarda. Engelsizler engellileri görmek istemiyor. Hep kendisinin engelsiz, genç, sağlıklı olarak hayata devam edeceğini zannediyor. Hiç yaşlanmayacağını, hasta olmayacağını, engelli olmayacağını zannederek hayatına devam ediyor. Ben ameliyattan çıktıktan sonra tekerlekli sandalyede oturdum. Elimde bastonla bu şehirlerde ne kadar zor yürünebildiğini gördüm. Ama bunun için illa ameliyat olmaya da gerek yok. Bunu bizim en önemli insani ve vicdani görev alanlarımızdan birisi olarak görüyoruz.''
''Bizim İçin Önemli Olan Bakış Açısını Değiştirmektir”
Özürlüler Kanunu'nun 2005'te çıktığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin Çiftçi ise Kanunun 7 yıllık sürede tüm alanların engelliler için düzenlenmesi hükmünü taşıdığını belirterek bu sürenin yapılan değişiklikle bir sene uzatıldığını anımsattı.
Ulaşılabilirlik konusunda toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar düzenlediklerini ifade eden Sayın Çiftçi, kentlerde hissedilebilir yüzey çalışmalarının yapıldığını da söyledi.
Ulaşılabilirlik konusunda gerekli eğitim çalışmaları da düzenlediklerini dile getiren Sayın Çiftçi, ''Bizim için önemli olan bakış açısını değiştirmektir. Bunu başaramazsanız çalışmaların bir anlamı olmaz'' diye konuştu.
Türkiye Belediyeler Birliği ile ulaşılabilirlik konusunda bölge toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Çiftçi, UDEP kapsamında engellilerin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için 7 kentte örnek yerler oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Toplamda 6,657.000 TL’ye mal olacak projede çalışmaların en kısa sürede başlayacağını kaydetti.
-Protokol imzalandı-
Konuşmaların ardından Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van'dan gelen vali ve belediye başkanlarıyla protokol imzaları atıldı. Atılan imzaların vatanımız ve milletimiz için hayırlı uğurlu olması temennileri ile kapatılan işbirliği toplantısının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
16.11.2012 - ozurlulerveyasli.gov.tr
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Bakan Şahin Ulaşılabilirlik Destek Projesi’ni Başlattı