*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Engelleri' Kaldıran Dursun Pertesoy'a Teşekkür Belgesi  (Okunma sayısı 1011 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
'Engelleri' Kaldıran Dursun Pertesoy'a Teşekkür Belgesi
« : Kasım 12, 2012, 01:52:40 ÖS »

Görme engelli Dursun Pertesoy, kendisi gibi engeli bulunan vatandaşlara yardım ederek sergilediği örnek davranışıyla Dünya Engelliler Genel Merkezi Başkanı Nedim Kılıç'tan teşekkür belgesi aldı.

100. Yıl Mahallesi'nde oturan Dursun Pertesoy isimli görme engelli vatandaş, yürüme engeli bulunan vatandaşlara yardım için kolları sıvayarak giriştiği fedakarlıkla Dünya Engelliler Merkezi Genel Başkanı Nedim Kılıç'tan sergilediği örnek davranış nedeniyle teşekkür belgesi aldı. Geri dönüşüm malzemelerinden tekerlekli sandalye alındığını öğrendikten sonra gece yarısı çöp konteynerlerini karıştırıp içindeki malzemeleri toplayarak satan Pertesoy'un duyarlı davranışını karşılıksız bırakmak istemeyerek evinde ziyaret eden Başkan Nedim Kılıç şunları söyledi: "Kendisi de engelli olan bu kardeşimiz, engelini duygu sömürüsü yapmak için kullanmayıp insanların acımalarına fırsat vermeden çalışarak ülkemize hizmet etmiştir. Bu davranışıyla bizlerinde bu ülkeye katkıda bulunabileceğimizi göstermiştir. Engelli kardeşlerimizi mutlu etmek bizim için en büyük mutluluktur."

ENGELLİLER 'MAAŞIYLA' SEVİNECEK

"Engellinin halini engelli anlar" diyerek çıktığı yolda sokak sokak dolaşan Pertesoy, çöp konteynerinden ayıkladığı işe yarar malzemeleri satarak engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almayı amaçlıyor. Projeyi daha geniş kitlelere yaymak için broşür bastırmak istediğini ve sadece kendi imkanları ile engelliler için bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Pertesoy, Dünya Engelliler Derneği Genel Başkanı Kılıç'ın da desteğini aldı. Üç ayda bir 1200 TL sakatlık maaşı aldığını söyleyen Pertesoy, "10 Aralık'ta topladığım malzemeleri satarak kazanacağım paranın üzerine sakatlık maaşından da bir miktar koyarak, 5 tekerlekli sandalye ile 50 bedensel engelli basketçiye basket topu dağıtacağım. Böylelikle kendi imkanlarım dahilinde engelli kardeşlerimizi sevindirmiş olacağım" dedi.

12.11.2012 - Habertürk