*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dolandırıcılar Dernek Başkanı Yasemin Yıldız’ı Tehdit Etti  (Okunma sayısı 724 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız’ın başı korsan bilet satışı yapan şahıslarla dertte. Manisa’da korsan tiyatro bileti satan şahısları şikâyet eden Yıldız, tehditle karşı karşıya kaldı. Engelli ve savunmasız bir insan olduğu için tehditler karşısında korktuklarını dile getiren Yıldız, “Manisa halkının engellilere olan iyi niyetlerini suistimal ederek benim ve derneğim adına tiyatro bileti diyerekten 20 TL’ye bilet satıyorlar. Bu bilet satan insanların kesinlikle benimle ve derneğimle hiçbir ilgisi yok. Duyarlı vatandaşlarımıza rica ediyorum bu tür faaliyetlerle vatandaşlarımızı sömüren bilet satan insanlara inanmasınlar. Bu tür insanların engelliye hiçbir katkısı yoktur. Bu konuda yetkililerimizden yardım istiyor ve bu tür insanlara adımızı kullanarak izin vermemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız ticari faaliyet yaparak ve engellilerin adını kullanan bu insanlardan kesinlikle bilet almasınlar. Gittikleri her yerde benim adımı kullanarak ve dernek üyesiyim diyerek bilet satmışlar.” dedi.

Tehdit Ederek Rüşvet Teklif Ettiler

Yıldız, korsan bilet satıcıları tarafından dernek binalarında tehdit edildiğini iddia ederek, “Derneğe gelerek ekmek paramızla oynuyorsun diyerek beni tehdit ettiler. Madem sahte iş yapmıyorsun neden korkuyorsun. İki gündür gelip tehdit ederek şikâyetleri almamı istiyorlar. Ben niye şikâyetimi geri alayım. Ben gerekli yerlere şikâyetimi yaptım. Benim adıma satıyorlar. Benim selamımı söyleyerek bilet satıyorlar. Şikâyetimi geri almayınca paraya ihtiyacınız var mı diyerek rüşvet teklif ettiler.” dedi.

2007’de Bursa’da 2 Bin 500 Tl’yle Ortadan Kaybolmuşlar

2007 yılında Mustafa Kemalpaşa ilçesinde Manisa Bedensel Engelliler Derneği bünyesinde tiyatro faaliyetinde bulunduklarını beyan eden kişiler, tanesini 10 YTL'den sattıkları toplam 250 biletin tutarı olan 2 bin 500 YTL ile sırra kadem bastıkları iddia edildi. İlçe kaymakamlığından bilet satışı için izin alan kişilerin sattıkları bilet paralarıyla ortadan kayboldukları ve oyunu sahnelemek için belediyeden herhangi bir yer kiralamadıkları ortaya çıktı.

09.11.2012 - Manisa Güne Bakış