Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
TYSD Eskişehir Şubesi'nden 'Atölyemizde Elele' Projesi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: TYSD Eskişehir Şubesi'nden 'Atölyemizde Elele' Projesi (Okunma sayısı 1326 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
TYSD Eskişehir Şubesi'nden 'Atölyemizde Elele' Projesi
«
:
Ekim 21, 2012, 04:23:28 ÖÖ »
Türkiye Yardım Severler Derneği (TYSD) Eskişehir Şubesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile hayata geçirdiği 'Atölyemizde Elele' projesi ile zihinsel engellilere beceri kazandırılırken, bağımsız yaşamalarını da öğretmeyi amaçlıyor. TYSD Eskişehir Şubesi'nin öncülük ettiği proje kapsamında TYSD İş Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören 16 yaş üstü zihinsel engellilere yönelik olarak seramik ve dokuma atölyelerinin kurulması ve mevcut baskı atölyesinin iyileştirilmesi öngörülüyor. Toplam 190 bin 160 TL olarak belirlenen proje bütçesinin yüzde 10'luk kısmını proje sahibi karşılayacak. Bu yılın mart ayında başlayan projenin tamamlanmasında sona yaklaşıldı.
TYSD önderliğinde Engelli ve Otistik çocuklara yönelik 3 okulun yapılmasıyla Eskişehir'i Türkiye'de bir pilot bölge haline getirdiklerini kaydeden TYSD Eskişehir Şube Başkanı Serpil Çamoğlu, şu anda yapılan atölyenin de kapasite bakımından Türkiye'de tek olduğunu belirtti.
Çamoğlu, yapılan yardımlar sayesinde zihinsel engelli ve otistik çocuklar için örnek okullar ortaya çıkardıklarını dile getirerek şunları söyledi: "2008 yılında toplanan bağış ve yardımlarla, otistik çocuklara yönelik hizmet veren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, 3-15 yaş arası 52 çocuğa hizmet eden Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin (OÇEM) kurulmasını sağlayarak Türkiye'de ve dünyada örnek bir okul ortaya çıkardık. Daha sonra 15 yaş üstü mezun olan çocuklarımızın, aldıkları eğitimleri unutmamaları ve yaşama geçirmeleri adına 2010 yılında yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yardım Sevenler Derneği İş Eğitim Merkezi'ni açtık. Şu an gelen talepler doğrultusunda 3'üncü okulumuz olan TYSD Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nu da hayata geçirmek üzereyiz. 'Atölyemizde Elele' projesi kapsamında mevcut okulumuzdan daha geniş kapasiteye sahip bu yeni okulumuzda, atölyelerimizi kurma çalışmalarına başladık. Burada BEBKA desteği ile seramik, dokuma atölyelerinin kurulması, baskı atölyelerinin iyileştirilmesi ve gerekli eğitimlerin verilmesi sağlanacak." Kapasite artırılması ile 16 yaş üstü 30'u yeni olmak üzere 50 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve otistik öğrencinin iş eğitim merkezinden faydalanabileceğini ifade eden Çamoğlu, otistik ve zihinsel engelli eğitimlerinin 10 kişilik sınıflarda özel ilgi ve eğitim kapsamında gerçekleştiğini söyledi.
18.10.2012 - Dünya
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
TYSD Eskişehir Şubesi'nden 'Atölyemizde Elele' Projesi