*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engellilerin Yaşadığı Yurt Sorunu Engeli Kalktı  (Okunma sayısı 1196 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

İşitme engelli öğrencilerin yoğun olarak eğitim gördüğü Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan eğitim dramı mutlu sonla bitti. Yurt sorunu nedeniyle eğitim hakkından yoksun kalan engelli öğrenciler, Yeni Meram Gazetesi’nin konuyu gündeme taşımasının ardından okullarına kavuştu. Valilik ve Milli Eğitim’in devreye girmesiyle köylerine dönen 21 engelli öğrenci okullarına geri döndü. Bilindiği gibi çeşitli köylerden Konya’ya gelen engelli çocuklar yurt bulamadığı için köylerine geri dönmek zorunda kalmış, Konya’da akrabalarının yanında kalarak eğitimini sürdürmeye çalışan 4 öğrenci ise kaldıkları özel yurttan çıkartılmıştı.

SERVİS DE SAĞLANDI

Türkiye’de eğitim sistemi hakkındaki tartışmaların doruk noktasına ulaştığı bir dönemde adeta yersiz yurtsuz kalan ve üstelik dezavantajlı bir konumda bulunan engelli öğrencilerin yapılan haberin ardından Anadolu Öğretmen Lisesi yurduna alındığı ve okula daha rahat gidebilmeleri için bir de araç tahsis edildiği belirtildi. Konya’da bulunan tek işitme engelliler lisesi olan ve yaklaşık 80 öğrenciye eğitim imkanı sağlayan Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin ilerleyen dönemde yurt binasına da kavuşacağı ifade edildi.

Engelli öğrencilerin eğitim hakkını yeniden elde etmesi, öğrenci ve velileri rahatlatırken, okulda yapımı süren yurdundan biran önce bitirilmesini istediler.

Konya’da işitme engelliler için eğitim veren tek kurum olma özelliğini taşıyan okulda yurt probleminin 5 yıldır sürmesi ve 5 yıldır okul için yapılan yurdun tamamlanamaması engelli öğrencilerin eğitim hakkını sınırlayan bir sorun olarak halen giderilebilmiş değil.

10.10.2012 - Yeni Meram