*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Güzelbahçe Eski Belediye Binası Otistik Çocukların Eğitim Hizmetinde  (Okunma sayısı 1576 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Yeni Asır'ın bir çağrısı daha hayata geçti. Güzelbahçe Belediye Meclisi, Yelki'deki belediye eski binasını otistik çocukların eğitimi için Anadolu Otizm Vakfı'na tahsis etti.
 
Otistik çocuklara eğitim vermek üzere yola çıkan Anadolu Otizm Vakfı, eğitim verilecek binayı buldu. Güzelbahçe Belediye Meclisi, Yelki'deki belediye eski binasını otistik çocukların eğitimi için Anadolu Otizm Vakfı'na tahsis etti.
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında Yeni Asır'ın desteğiyle düzenlenen tavla turnuvası ile ilk kaynağı oluşturan vakıf, yine Yeni Asır'ın yayınları sonucunda eğitim vereceği geçici yeri buldu. Vakıf, Güzelbahçe eski belediye binasında 5 Kasım'da eğitime başlayacak. Vakıf, öğrenci kabulü için başvuruları almaya da başladı. Karar için Güzelbahçe Belediye Meclis Üyeleri'ne teşekkür eden Vakıf Başkanı Burhan Özfatura, "Bu karar diğer belediyelere örnek olsun" dedi.
 
GÜZEL DESTEK
 
Vakıf Mütevelli Heyeti arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura gibi iş, siyaset ve bilim dünyasının önde gelen isimlerinin oluşturduğu Anadolu Otizm Vakfı'nın otistik çocukların eğitimi amacıyla başlattığı çalışmaya Güzelbahçe Belediyesi'nden tam destek geldi.
 
ÖRNEK OLSUN
 
Vakfın Yelki mahallesinde eski belediye binasında otistik çocukları eğitmek amacıyla kuracağı okul talebi, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce tarafından olumlu karşılandı. Binanın vakfa tahsisi belediye meclis gündemine getirildi. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura'nın da izlediği belediye meclisinde başkanlıktan gelen tahsis önergesi komisyonlara havale edilmeden yıldırım hızıyla CHP ve AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.
 
Meclis üyelerine teşekkür eden Burhan Özfatura, Türkiye'de 500 bin, İzmir'de ise 5 bin otistikli çocuk bulunduğuna dikkat çekti. Özfatura, "Devletimiz ne yazık ki bu konuda çok ilgisiz, bilgisiz, duyarsız ve beceriksiz. Güzelbahçe'de 5 Kasım'da eğitime açacağımız bu okulda ilk etapta 40 çocuğumuz eğitim görecek. Biz bu arada iki yıl içinde Ege-Koop'un vakfımıza bağışladığı Güzelbahçe Kahramandere'deki 5 bin metrekareye yakın alanda otistik çocuklara yönelik eğitimde Türkiye'nin en büyük kampusünü inşa edeceğiz. Burada 600 öğrenciyi eğitmeyi planlıyoruz. Her çocuğa 1.5 eğitici düşüyor. Yani 900 eğiticiden en az 500-600'ünü Güzelbahçe'de ikamet eden vatandaşlardan seçeceğiz. Bu da ilçeye önemli bir istihdam demektir. Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar inşallah diğer belediyelere örnek olur" diye konuştu.
 
5 EKİM SON GÜN
 
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise ilçenin eğitim vizyonuna yönelik çalışmalara devam ettiklerini ve bölgede halkın ihtiyacına yanıt verecek kaliteli özel eğitim kurumlarının sayısının artacağını söyledi. İnce, "Belediye meclisimizin aldığı bu karar, otistik çocukları olan ailelere ve Güzelbahçemize hayırlı olsun" dedi.
 
Eğitime 5 Kasım'da başlayacak okul için başvuru tarihleri 1- 5 Ekim 2012 olarak belirlenmişti. Otistik çocukları olanlar bu tarihlerde randevu alarak Sağlık ve RAM Raporları, kişisel öyküleri ile 1476 Sokak No:12-C Alsancak adresine başvurabilecek. İletişim için anadoluotizim@gmail.com adresi de kullanılabilecek. Kısıtlı sayıda öğrenci eğitime kabul edileceğinden müracaat sırasının önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Kabul edilen öğrenci grubu 15 -19 Ekim 2012 tarihlerinde değerlendirme süreci için randevu ile çağrılacak. Yapılan değerlendirmenin ardından velilere tam gün, yarım gün veya günlük kurs program seçenekleri önerilecek. Değerlendirme sonucu her öğrenciye özel taslak Bireysel Eğitim Programı (BEP) hazırlanarak eğitime başlanacak. Okulda ABD'deki Ulusal Otizm Merkezi'nin Ulusal Standartlar Projesi kapsamında metotlar uygulanacak. Ayrıca müzik, drama, perküsyon, resim-görsel sanatlar, fiziksel etkinlikler, su içi etkinlikler, spor, yüzme gibi etkinliklerle uygulamalar desteklenecek.
 
Yönetimde etkili isimler var
 
Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özfatura'nın olduğu AOV'da, başkan yardımcılığı görevini Nüvit Uyar üslendi. Üyeliklerde ise Ali Pehlivanoğlu Kemal Çolakoğlu, Bekir Pakdemirli, Lütfullah Hulusi Satoğlu, Mehmet Akif Gedik yer aldı. Vakfın akademik kadrosunda da koordinatör Doç. Dr. İbrahim H. Diken, danışman Doç. Dr. Sezgin Vuran, eğitim koordinatörü Bahar Malkoç, süpervizyon koordinatörleri Gökhan Uslucan-Akın Gönen, süpervizör Süeda Uslucan, spor yönetmeni Birol Büyükbingöl, müzik-perküsyon koordinatörü Tugay Başar, AOV eğitim programını tamamlamış 30 kişilik uzman bireysel eğitmen yer alıyor.
 
04.10.2012 - Yeni Asır