*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yılmaz : Pazar Günü İki Yürüyüş Vardı  (Okunma sayısı 1475 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yılmaz : Pazar Günü İki Yürüyüş Vardı
« : Ekim 02, 2012, 12:21:51 ÖS »


Pazar günü Down Sendromu Derneği'nin İstanbul'da ve İzmir de farkındalık yaratma amacına yönelik bir yürüyüşü vardı.
 
Bir arkadaşımın kardeşi down sendromlu ve onun daveti üzerine bu yürüyüşe katılmak için Beyoğlu'na gittim.
 
Down sendromlu çocukların diğerlerinden temelde farklı olmadıklannı, onların da sadece bir kromozom farkı yüzünden ötekileştirilip, toplum dışına itilmemesi gerektiğini elbette günün birinde anlayacağız.
 
Ama bunun için sanırım daha çok yürümek, belki de bunları bütün bir yıla yaymak gerekecek.
 
Aynı gün hayvan dostlarının da çıkarılmak istenen ve birçok hayvanın itlaf edilmesine yol açabilecek yasaya karşı gerçekleştirdikleri bir yürüyüş de vardı, böylece iki yürüyüşe de tanıklık etme olanağım oldu.
 
Hayvanseverlerin yürüyüşü gerçekten son derece görkemliydi ve hükümetin bu sese kulak vermesi gerekiyor.
 
Ancak özellikle sokak hayvanları ile ilgili sorun sadece iyi yasaların çıkarılması ile çözümlenebilecek bir durum da değil. Elbette yasa düzeltilmeli ama bu yetmez.
 
Kentte sokak hayvanları ile birlikte yaşamanın yaratabileceği sorunları çözmek için ortak sorumluluk da gerekiyor.
 
Sevmek sorumluluk almaktır ve böylesine güçlü organizasyonları başarabilen hayvanseverler, hem merkezi yönetimi hem de yerel yönetimleri daha iyi denetleyebilir, sorunun çözümü için onlarla birlikte hareket edebilirler.
 
Bu konuya yine dönerim ama dikkatimi çeken şu hususu da söylemeliyim: Hayvanseverlerin yürüyüşlerinde islamcı kanattan kimseyi göremedim.
 
Merak ettim, onlar hayvanları sevmiyorlar mı, yoksa "Hükümet ne derse o olur, biz karışmayız" mı diyorlar? / Mehmet Y. Yılmaz
 
02.10.2012 – Hürriyet