*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Sporculara “Paralimpik Sporlar Kamp Eğitim Merkezi” Kurulacak  (Okunma sayısı 971 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Bedensel engelli sporcuların, daha iyi şartlarda şampiyonalara hazırlanmalarını sağlamak için çalışma başlatıldı.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandırarak büyük bir başarının altına imza atan bedensel engelli sporcular için “Paralimpik Sporlar Kamp Eğitim Merkezi” kurulacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bedensel engelli sporcuların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı kamp eğitim merkezinin yapılması için çalışmaları hız verdi. Sporcuların iletişimlerinin kolay olması ve doğa ile iç içe kamp yapabilmeleri için arazi arayışına giren Kılıç, Gölbaşı veya İncek taraflarında, ormana bakan arazi bulabilirse gerekli işlemlerin ardından ilk kazmayı hemen vuracak.

-“Talebimizi ilettik”-

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya, kendilerine ait bir kamp eğitim merkezinin olmasını çok istediklerini belirterek, taleplerini valilikler ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ilettiklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak başta Ankara olmak üzere İzmir ve İstanbul valilikleri ile yakın temasta olduklarını vurgulayan Akkaya, yapılacak kamp merkezinin daha sonra Bedensel Engelliler Federasyonu'na verilebileceğini dile getirdi. Akkaya, kamp merkezinin yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelerinin devam ettiğini, bu konuda özel bir izne ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Kurulması planlanan kamp eğitim merkezinde, Bedensel Engeliler Federasyonu bünyesinde yapılan tüm spor branşlarındaki sporcuların rahat çalışmalarının yanı sıra konaklama, iaşe, rehabilitasyon ve fizik tedavi gibi hizmetlerin verilmesine öncelik tanınacak.

30.09.2012 – AA