*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: KORONER BAYPAS AMELİYATI HAKKINDA MERAK EDİLENLER  (Okunma sayısı 1320 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
KORONER BAYPAS AMELİYATI HAKKINDA MERAK EDİLENLER
« : Eylül 29, 2012, 06:19:34 ÖÖ »


Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahîsi Uzmanı  Op. Dr. Orhan Bozoğlan, koroner baypas (By Pass) ameliyatları hakkında merak edilenleri anlattı.

Op. Dr. Orhan BOZOĞLAN, “Kalbimize ihtiyacı olan kanı “koroner arter” denen atardamarlar getirir. Bu damarlarda, zaman içinde daralma ve tıkanmalar meydana gelebilir. Bunun sonucunda kalp, yeterince beslenemez ve görevlerini tam anlamıyla yapamaz. Bu kişilerde göğüs ağrısı veya kalp krizi riski olabilir. Bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak için, tıkanan kalp damarlarının yerine yeni damarlar takılır. Bu cerrahî işleme ‘Koroner Baypas’ ameliyatı denir.” dedi.
 
Koroner arterler daralıp tıkandığı zaman üç tedavi seçeneğinden bahseden Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahîsi Uzmanı  Op. Dr. Orhan BOZOĞLAN, şöyle sıraladı;,
1.İlaç tedavisi,
2.Balon ve Stent uygulamak,
3.Koroner Baypas ameliyatı.
Hangi tedavi şeklinin seçileceğine hastalığın durumuna göre kalp cerrahı ve kardiyoloji uzmanı birlikte karar verir.
 
Koroner Baypas Ameliyatlarının Tekden Hastanesi'nde başarıyla yapıldığının önemle altını çizen BOZOĞLAN, “Koroner baypas ameliyatlarında en yaygın kullanılan yöntem, klasik yöntemdir. Ameliyat öncesinde hasta, genel anestezi ile tamamen uyutulur, ameliyat sırasında herhangi bir şey hissetmez ve hiç bir ağrı duymaz.. Açık kalp ameliyatı da denilen bu yöntemde kalp bir süre durdurulabilir. Bu safhada kalp ve akciğerlerin görevini bu cihaz üstlenir.”
 
Bozoğlan, Tekden Hastanesi'nin tam teşekküllü bir hastane olduğunu hatırlatarak, tam teşekküllü bir hastanede kalp ameliyatı olmanın önemini de şöyle anlattı; "Ameliyat esnasında ve sonrasında hastada görülebilecek sorunların anında çözüme ulaştırılması; hastanın iyileşmesi ve konforu için çok önemlidir. Bu tür ameliyatların sadece kalp hastanelerinde yapılması çeşitli riskler taşır. Tam teşekkülü bir kalp hastanesi; göğüs hastalıkları, dahiliye, nöroloji, beyin cerrahi, fizik tedavi, göz, MR-tomografi gibi ünitelerle beraber çalışarak hastalarda oluşabilecek her türlü sağlık sorununu zaman harcamadan ya da hastayı başka bir hastaneye götürmeye gerek kalmadan çözebilir. Tekden Hastanesi de tam teşekküllü bir hastane olarak gerekli alt yapıya sahiptir. ” dedi.
Ameliyat Sonrası Bakımın çok önemli olduğunu vurgulayan Bozoğlan; “Hasta ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınır. Burada hastanın ağzına bir boru yerleştirilerek solunum cihazına bağlanır. Ayrıca kol ve boyuna takılan serum hatları ve kablolar yoluyla gerekli takip ve tedavi yapılır. Yoğun bakımda kalış süresi ortalama 1-2 gün kadardır. Bu süre ameliyatın türüne ve tedavinin şekline göre uzayabilir. Yoğun bakımda kalış süresinin uzaması her zaman olumsuzluk işareti değildir. Daha güvenli şartlarda takip ve tedavi amaçlanır.” dedi.


kayserikenthaber.com