*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Sporcular Atıcılık Dalında İlk Kez Yarıştı  (Okunma sayısı 1824 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Sporcular Atıcılık Dalında İlk Kez Yarıştı
« : Ağustos 25, 2012, 09:47:55 ÖÖ »


Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nün desteği ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin havalı silah atıcılık dalında faaliyete başlayan ortopedik özürlü sporcular, ilk kez yarıştı.
 
UKÜ’nün CIU Arena’da düzenlediği “3. Geleneksel Havalı Silahlar Şampiyonası” kapsamında özürlüler dalında da yarışmalar düzenlenerek bir ilke imza atıldığı belirtildi.
 
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, havalı tabanca dalında iki, havalı tüfek dalında beş sporcunun katıldığı yarışmalarda özürlü sporcular kıyasıya yarıştı.
 
Havalı tabanca dalında birinciliği Ahmet Akdeniz, ikinciliği Hatice Kuyucu kazandı.
 
İki aşamalı havalı tüfek yarışmalarında ise birinciliği Orkun Bozkurt, ikinciliği Nusret Soyumert, üçüncülüğü de Ömer Hamidan kazandı.
 
BOZKURT: İLGİNÇ BİR DENEYİM YAŞADIK…
 
Dernek Başkanı Orkun Bozkurt, yarışmaları özürlüler açısından ilginç bir deneyim olarak değerlendirdi.
 
Bir ilke imza atmaktan memnun olduklarını belirten Bozkurt, “Attığımız adımın doğruluğunu görmekten memnun olduk” dedi ve UKÜ yetkililerine teşekkür ederek uluslararası alanda da kendilerine yer edinmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
25.08.2012 – Kıbrıs Gündem