Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Engelleri Aşarken Bana Yardım Ettiler
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelleri Aşarken Bana Yardım Ettiler (Okunma sayısı 1524 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Engelleri Aşarken Bana Yardım Ettiler
«
:
Haziran 25, 2012, 08:13:44 ÖS »
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) 500 engelli öğrencimize eğitim bursu veriyor. Bunların yaklaşık 380'i üniversite, 120'si ise lise öğrencisi. Yani TESYEV, komplekslerini yenememiş, hırsları akıllarının önüne geçmiş, kendi başarısızlıklarını başkalarına laf atmakla örtmeye çalışan bazı insanların kulak asmadan doğru bildiği yolda devam ediyor. Bu ülkenin insanlarına dil, din, ırk ayırt etmeden destek olmayı sürdürüyor.
Nehir Aslan
Nehir Aslan da TESYEV'in 500 bursiyerinden biri. Nehir, kalıtımsal olan Friedreich Ataksi hastalığı ile 8 yaşında tanışıyor. Kısaca, omurilikteki sinirlerin dejenere olması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Nehir, köyde yaşarken kasabaya 4 kilometre uzaklıktaki liseye zor da olsa yürüyerek gidebiliyor, Lise ikinci sınıfa kadar devam eden bu durum sonrası yürüyemez hale gelince ailesi okulun yakınından bir ev kiralıyor ve annesi de onu okula götürüp getirmeye başlıyor.
Destek yerine köstek
Nehir, "Bazı doktorlar, aileme benim için 'Çocuğunuzdan bir şey beklemeyin. Ondan bir şey olmaz' demişti. Bugün bile söylediklerini çok iyi hatırlıyorum" diyor. Ayrıca yakınları dahi okula devam etmesinin kendisini daha çok hasta edeceğini söyleyerek moralini bozuyor.
Annesi arka çıkıyor
Annesi "Ne yapmak istiyorsan elimden geleni yapacağım. Yeter ki sen iste" diyerek oğlunun güç ve yaşam kaynağı oluyor. Daha sonra Nehir üniversite giriş sınavlarını kazanarak, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'ne kaydını yapılıyor.
Başbakanlık Özürlüler Daire Başkanlığı
Nehir, Başbakanlık Özürlüler Daire Başkanlığı'nı arayarak "Üniversitelerde engelli birimi var. Ancak bizimle yeteri kadar ilgilenmezlerse muhatabımız kim olacak?" diye soruyor. Onlar da "Bize yazacaksın, biz de onlara yazarak bildireceğiz" diyorlar. Nehir, böylece biraz soluk alıyor. Ve üniversite yolu üzerinde yeni bir eve taşınıyorlar. Bu arada fakülteyi arayarak nasıl yardımcı olabileceklerini soruyorlar.
Dekan ve Dekan Yardımcısı
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan'ın Nehir'e "Gerekenleri yapmaya çalışacağız. Bizden istediklerinizi söyleyin. Siz bizim fakültemizde bir ilksiniz. Biz de sizinle öğreneceğiz bu konuları" demeleri hem Nehir' i hem de ailesini çok rahatlatıyor. Çünkü böyle bir ilgi beklemediklerini söylüyorlar.
Üniversite ambulansı
Şimdilerde Nehir, üniversite ambulansı ile ev-okul arası gidip geliyor. "Arkadaşlarım beni hiç yalnız bırakmıyor. Her zaman yanı başımdalar. Dekan Bey, anneme "Ulaşımla ilgili ihtiyacının giderilmesi ile ilgili dilekçe yazın. Biz de bunu iletiriz" diyor. ' Bu arada asansörlü bir aracın geleceğini öğreniyorlar. Ayrıca Dekan Yardımcısı meslekle alakalı derslerde laboratuvarda koşullannın Nehir'e uygun hale getirilmesi için bir toplantı düzenliyor ve ön hazırlık yaparak kararlar alıyorlar.
Dönem birincisi
Danışman hocası Nehir'e birinci dönem bölüm birincisi olduğunu, hatta geçen yılın da en yüksek başan puanını yakaladığını söylüyor. Ve böylece Erasmus (Öğrenci Değişim, Programı) Programına da katılma hakkı doğuyor. Şimdilerde Nehir'i düşündüren konu şu: Erasmus Programına refakatçi kabul ederler mi, masraflar nasıl karşılarım?
'İşe yaramazlar'
Nehir, "Ben ve benim gibileri işe yaramaz görenlere bizlerin başarıları örnek olacaktır. Gönlü, yüreği büyük bütün büyüklerimize teşekkür eder, saygılarımı sunanm" diye mektubunu noktalamış. Teşekkürler bizden. Özellikle bazı okullarımızda, öğretim görevlisi ve öğretmenlerin engellilere nasıl davrandıklarına çokça şahit oluyoruz. Böyle bir ortamda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Şahin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Emine Yıldız ve Şube Müdürü Fatma Zehra Küçük, bölüm engelli birim sorumlusu Doç. Aslıhan Demirdöğen ve Fakülte Sekreteri Nur Susoy Hanımefendi'ye, refakatçi arkadaşları Fatih Öztürk, Fazlı Imanç, Meftun Coşkun, Mestan Çakır, Ahmet Aslan'a, Nehir ile birlikte biz de şükran ve sevgilerimizi gönderiyoruz.
25.06.2012 – Posta
Özgürlüğünüzün Başladığı Nokta
Engelliler Haber ve Bilgi Gazetesi
Engelsiz Bir Dünya için Erciyes Bizde VARIZ Gazetesi
www.melleseferi.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Engelleri Aşarken Bana Yardım Ettiler