*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Obez Annelerde Otistik Bebek Riski  (Okunma sayısı 1481 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Obez Annelerde Otistik Bebek Riski
« : Nisan 12, 2012, 06:38:03 ÖS »


California Üniversitesi'nde yapılan araştırma, obez annelerin, otistik ya da diğer gelişim sorunları olan bebek sahibi olma riskinin iki kattan daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmaya yaşları 2 ile 5 arasında değişen 1000 çocuk katıldı. Çocukların üçte ikisinde otizm ya da diğer gelişim bozuklukları vardı. Normal gelişim gösteren diğer çocuklar ise çalışmaya kontrol grubu olarak katıldı.

"Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırmada, aşırı kilolu ya da tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve gebelik diyabeti gibi kiloya bağlı rahatsızlıkları olan kadınların otistik bebek sahibi olma riskinin yaklaşık yüzde 70 olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, anneleri diyabet hastası olan otistik çocuklarda dil gelişim bozukluğunun da çok daha şiddetli olduğunu gözlediklerini söyledi.

California Üniversitesi'nden Paula Krakowiak, annedeki diyabet hastalığı nedeniyle rahimdeki ceninin aşırı miktarda glikoza maruz kaldığını, bunun da normalden çok daha fazla oksijen kullanan metabolizmada değişikliğe yol açtığını söyledi. Oksijenin metabolizma tarafından tüketilmesi ise oksijensiz kalan beynin gelişimini etkiliyor.

12.04.12 - ntvmsnbc