Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Uluğ Seyda Özaydınlık ÖSS’yi Geçti
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Uluğ Seyda Özaydınlık ÖSS’yi Geçti (Okunma sayısı 1874 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Uluğ Seyda Özaydınlık ÖSS’yi Geçti
«
:
Ağustos 23, 2011, 01:49:30 ÖÖ »
Üniversite sınavına rapor alarak yardımcılı engelli salonunda giren ilk 'Asperger sendromlu' Uluğ Seyda Özaydınlık, 'özürlüler için ek kontenjan' imkânından yararlandırılmamasına rağmen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce Malzeme Mühendisliği'ni kazandı.
ÖSYM’nin, raporunu kabul ederek, sınava yardımcılı engelli salonda girmesine izin verdiği ilk Asperger sendromlu (Yüksek fonksiyonlu otizm) Uluğ Seyda Özaydınlık, geçen hafta bir iyi bir de kötü haber aldı.
Kötü haber, ÖSYM, ‘Asperger Sendromu’lu hastaları ‘özürlü statüsünde değerlendirmediği için’ Uluğ’a, özürlü öğrenciler için uygulanan ek yerleştirme hakkı verilmemesiydi. İyi haber ise kendisi gibi adayların kapasitesini ölçmeye uygun olmayan bir sınavda büyük başarı gösterip Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce Malzeme Mühendisliği bölümüne kendi puanıyla girmeyi başarması oldu.
İyi iş çıkardı
Oğlunun üniversitede başarılı olacağına emin olduğunu söyleyen anne Semra Özaydınlık, “Bizim çocuklarımıza ‘küçük profesör’ deniyor ama kapasitelerini diğer çocuklar için hazırlanmış sınavlarda göstermeleri imkânsız, çünkü alışık olmadıkları yerlerde dikkatleri dağılıyor. Tüm bu engellere rağmen, Uluğ iyi bir iş çıkardı” dedi. Özaydınlık ÖSYM’nin özürlü öğrencilere tanıdığı ek yerleştirme hakkını Uluğ’a uygulamadığını söyledi.
ÖSYM’nin Asperger sendromlu çocuklar için özel bir sınav yapması ya da ek kontenjan hakkından yararlandırması gerektiğini bir kez daha söyleyen anne Özaydınlık, “Bu çocuklar çok zeki ama gerekli ölçme yapılmadığı için potansiyellerini gösteremiyorlar” dedi.
22.08.11 – Radikal
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Uluğ Seyda Özaydınlık ÖSS’yi Geçti