Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Körler sinyalden memnun Büyükşehir'den şikayetçi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Körler sinyalden memnun Büyükşehir'den şikayetçi (Okunma sayısı 1130 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Körler sinyalden memnun Büyükşehir'den şikayetçi
«
:
Eylül 20, 2010, 12:50:11 ÖS »
Trafiğin yoğun olduğu kavşaklara getirilen sesli uyarı sisteminden memnun olan görme engelliler...
Trafiğin yoğun olduğu kavşaklara getirilen sesli uyarı sisteminden memnun olan görme engelliler, uluslararası standartlara uygun kaldırımlardan dert yandılar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendileri ile daha yakından ilgilenmesini istediler.
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin görme engelli vatandaşlara karşı biraz daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Süha Sağlam, “Başkentin kaldırımları uluslar arası standartlara uygun değil. Bazı yerlerde aksaklıklar var. Kaldırımla yolun yüksekliği bizim gibi engelli vatandaşları zorlamaktadır” dedi.
Özellikle Dikimevi’nde bulunan Soysal Sokak’ın, kendileri içen kabusa dönen kaldırımlar açısından iyi bir örnek olduğunu anlatan Süha Sağlam, şunları söyledi:
“Hangi iktidarın dönemi olursa olsun, bu bir zihniyet meselesidir. Devletin bizim için yapacağı tüm işleri kendi olanaklarımızla yapmaya çalışıyoruz. Kabartmalı kitaplarımızı kendimiz basıyoruz. Kütüphanelerimizi devlet yerine biz açmak zorunda kalıyoruz: Devlet engelli vatandaş için meslek edindirme kursları açmıyor.”
Bedava ulaşım
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında engelli vatandaşa olanak sağlamadığını savunan Başkan Sağlam, “Büyükşehir belediyesinden ricamız İstanbul ve İzmir’de engelli vatandaşa bedava olan toplu taşıma kolaylığının bize de sağlanmasıdır. Bu konuda sayın belediye başkanımızın bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.
Vatandaşın da çoğu zaman kendilerine karşı duyarsız olduğunu ileri süren Sağlam, “Trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkansız. Taşıtlar bize yeterince saygı göstermiyor. Trafik ışıkları kırmızı yandığı halde arabalar yaya geçidini kullanan insanların üzerine doğru geliyor” şeklinde konuştu.
Hürriyet
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Körler sinyalden memnun Büyükşehir'den şikayetçi