*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ordu'da Özürlü Maaşına Onay Kolaylığı  (Okunma sayısı 1041 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Ordu'da Özürlü Maaşına Onay Kolaylığı
« : Mart 04, 2010, 11:31:04 ÖÖ »


Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, Türkiye'de evde bakım aylığı için incelenen özürlüler içerisinde en çok onay verilen ilin Ordu olduğunu söyledi.

İhtiyaçlarını kendi başlarına karşılayamayan özürlülerin daha iyi şartlarda bakımının yapılması için devlet tarafından verilen evde bakım ücreti başvuruları devam ediyor. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü hizmetten yararlananların sayısı Ordu'da 4 bin 228'e ulaştı. Yatalak ve bakıma muhtaç kişi sayısının oldukça fazla olduğu belirtilen Ordu'da, bakıma muhtaç kişinin durumu, ailenin gelir düzeyi, sakatlık raporu gibi konular göz önünde bulundurularak yapılan incelemelerde 2010 yılı itibariyle 4 bin 228 kişiye aylık 522 TL ödendiği kaydedildi. Evde bakım ücretleri kapsamında her ay Ordu'ya 2 milyon 200 bin TL ödenek geliyor. Bu rakamın yıl sonuna kadar 30 milyon TL'ye kadar çıkması bekleniyor.

Bu konuda işlemlerin hızlanması için kaymakamlıklara yetki verildiğini ifade eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, geçen yıla göre oldukça hız kazandıklarını kaydetti. Yaşar, "Kaymakamlıkların yetişemediği iş yoğunluğun çok olduğu ilçelere biz takviye yapıyoruz. Özellikle Fatsa İlçesi'nde büyük bir iş yoğunluğu var. Genel anlamda kontrollerin yapılması açısından oldukça rahatladık. Yine bu konuyla ilgili bir banka ile anlaştık. Özürlü maaşlarını bu bankaya yatıracağız. Bununla ilgili yine araziye uygun olarak kontrollerde kullanmak üzere 2 araç kurumumuza kazandırıyoruz" dedi.



'HASTANE RAPORLARI 'MAAŞA BAĞLAYIN' HÜKMÜ TAŞIMIYOR'

Bazı özürlülük durumlarının kabul edilen sınırın üzerinde olmasına rağmen maaşa bağlanması konusunda ret kararı verildiği yönündeki eleştirilere cevap veren Yaşar,"Ekiplerimiz tarafından her yerde kontroller yapıyoruz. Hastane tarafından verilen rapor bizim için 'kesin bunu maaşa bağlayın' hükmü taşımıyor. Uzman ekip arkadaşlarımız tarafından incelemelerde özürlü kendi başına hayatını idame ettirebiliyor mu buna bakıyoruz. Eğer ediyorsa vermiyoruz. Türkiye'de incelenen özürlü sayısı bakımından en yüksek maaşa bağlama oranı Ordu'ya ait. Çünkü diğer illerde iki gözü olmayana da vermiyorlar. Çünkü 'iki gözü görmese de kendi hayatını idame ettirebilir' diyorlar. Biz kesinlikle 'verin' diyoruz" şeklinde konuştu.
 
Haber Fx