Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İsmail Ünal Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İsmail Ünal Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor (Okunma sayısı 1087 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
İsmail Ünal Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor
«
:
Mart 30, 2016, 04:50:42 ÖÖ »
İsmail Ünal Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor
Eskişehir'de yaşayan ve geçirdiği Behçet hastalığı sonrası görme yetisini yüzde 90 oranında kaybeden İsmail Ünal, kameramanlık yaparak bütün engelli bireylere örnek oluyor.
49 yaşında olan İsmail Ünal, 1988 yıllarında ilk kez gördüğü kameraya adeta aşık oldu. Bir süre kamera kullanan Ünal, daha sonra vatani görevini yapmak için askere gitti. Askerden döndükten sonra Behçet hastalığına yakalanan Ünal'ın gözlerinde yüzde 90 görme kaybı yaşandı. Çevredekilerin, 'artık bu işi yapamazsın' demelerini dikkate almayan Ünal, azimle çalışarak aşık olduğu kameralara yeniden tutunmaya başladı. Çok geçmeden kameralarla tekrar iç içe olmaya başlayan İsmail Ünal, günden güne düğünlerde kameramanlık yaptı. Gittikçe daha da başarılı işlere imza atan kameraman Ünal, birçok önemli belgesellerin de çekimlerini de üstlenerek, 'artık bu işi yapamazsın' diyenleri utandırdı.
"GÖZLERİMİ KAYBETSEM DE BU İŞİ YAPARIM"
Kamera ile 1988'li yıllarda tanıştığını söyleyen Ünal, o zamanlar bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi. Askerden sonra yaşanan olaya rağmen bu işi yapmaya devam ettiğini söyleyen Ünal, "Ben askerden sonra Behçet hastalığı geçirdim. Ondan sonra gözlerimi kaybetmeye başladım. Kendi kendime 'gözlerimi kaybetsem de ben bu işi yaparım' diyerek tekrar bir inat ile başladım. Behçet hastalığını geçirdikten yüzde 90 görme engelli oldum. Bu işi sevdiğim için başarıya ulaştım. Beni tanıyan herkes başarılı olduğumu söylüyor, ama ben kendi başarımı bilemiyorum" dedi.
"AZ DA OLSA KARANLIK ORTAMLARDA ZORLANIYORUM"
Genelde şenlik, düğün ve belgesel tarzı çekimler yaptığı söyleyen Ünal, sadece karanlık ortamlarda zorlandığını anlattı. Kameraman İsmail Ünal şöyle devam etti:
"Bana çok az engel olan tek şey sadece karanlıkta çekim yapmak. Ama şenliklere gittiğim zaman oradaki aydınlatmalar bana yetiyor. Gece karanlıkta da çekimler yapıyorum. O kadar belgesel çektim, o kadar programlar yaptım, pek fazla engelle karşılaşmadım. Çünkü işimi seviyorum."
Engelli bireylere de mesaj veren Ünal, "Engelliler, bedensel engelli de olsa, görme engelli de olsa bütün engelliler dışarı çıksınlar sevdiği işi yapsınlar. Ben bu işi yaklaşık işte bir 30 seneden beri yapıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
30.03.2016 - İHA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İsmail Ünal Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor