*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne "Engelsiz" Ziyaret Olanağı  (Okunma sayısı 1716 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne "Engelsiz" Ziyaret Olanağı
« : Temmuz 23, 2013, 03:02:17 ÖÖ »
İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne "Engelsiz" Ziyaret Olanağı



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, engellilerin Sultanahmet'teki İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne ulaşımını kolaylaştırmak için elektrikli araçlarla ring seferleri düzenliyor.
 
Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamaya göre, TÜRSAB ile Kültür ve Turizm Bakanlığının, 2009'da, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ni tanıtmak ve geliştirmek amacıyla imzaladığı "İstanbul Arkeoloji Müzeleri Destekçilik, Hizmet ve İşbirliği Sözleşmesi" dahilinde sürdürülen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.Sözleşme kapsamında hazırlanan "İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin Tanıtımı ve Ulaşılabilirliğinin Arttırılması Projesi" ile yaşlı ve engelli ziyaretçilerin müzeye ulaşımı ücretsiz sağlanmaya başlandı.
 
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen proje çerçevesinde 2 güzergahta hizmet veriliyor. Elektrikli golf arabaları, Gülhane Parkı kapısından aldığı engelli ve yaşlı ziyaretçileri, İstanbul Arkeoloji'nin kapısına kadar getiriyor. İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nden kalkan minibüsler ise yaşlı ve engellilerin yanı sıra turistlere de ücretsiz hizmet veriyor. Ayrıca, ziyaretçilere yağmurdan korunmaları için yağmurluk, güneşten korunmaları için de güneşlik dağıtılıyor.
 
 
10.07.2013 - AA