Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Otizm Tedavisi İçin Geliştirilen İlaca Umut
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Otizm Tedavisi İçin Geliştirilen İlaca Umut (Okunma sayısı 1274 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Otizm Tedavisi İçin Geliştirilen İlaca Umut
«
:
Mart 20, 2013, 07:46:50 ÖS »
Otizmin tedavisinde kullanılan bir ilaç ilk kez farelerden sonra çocuklar üzerinde denenecek. Fareler üzerinde denemeden sonra ilk gelen sonuçlar Suramin adı verilen ve 1916'dan beri Afrika'da uyku sorunu çeken çocukların tedavisinde kullanılan ilacın otizm benzeri semptomları düzelttiği belirtildi.
Moleküler düzeyde, hatalı beyin bağlantılarını, hücre-hücre sinyalizasyonu ve bozukluğun altında yattığı düşünülen metabolik etkileri normalleştiriyor.
İlaç strese karşı bir metabılik tepki üreten hücre mesajı sistemini hedef alıyor. Yeni teoriye göre otizmin, pürinerjik sinyal olarak bilinen bu patikayla güçlü bağlantısı var.
Amerikalı bilim insanları ilacın genetiği değiştirilmiş farelerde içinde sosyal davranışın da olduğu, otizmin 17 tip anormallikleri düzelttiğini kaydetti.
Çoğunlukla erkeklerde görülen otizm kişinin sosyalleşme ve bağlantı kurma yeteneğine etki yapıyor ve etkisi hayatboyu devam ediyor. San Diego'daki California Üniversitesi Mitokondriyal ve Metabolik Hastalıklar Merkezi'nden Prof. Robert Naviaux "Bu tür ilaçları bir yüzyıldır kullanıyoruz. Bir fare modelinde hastalıkları bloke etmek için. İlaçlar hücrelere normal metabolizmalarına dönmelerine ve hücre iletişimini tamir etmeye izin veriyor" dedi.
Public Library of Science ONE dergisinde yayımlanan araştırmada Prof. Naviaux "Farelerde düzelmenin insanlarda da olmasının yolu uzun. Biz küçük çapta çocuklar üzerinde denenmesini desteklliyoruz. Deneyin bu yıl başlaması bekleniyor" dedi.
16.03.2013 - aktuelpsikoloji.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Otizm Tedavisi İçin Geliştirilen İlaca Umut