Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
'Ürün helal mi?' diye Uzakdoğu'ya gittiler
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: 'Ürün helal mi?' diye Uzakdoğu'ya gittiler (Okunma sayısı 2297 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
'Ürün helal mi?' diye Uzakdoğu'ya gittiler
«
:
Mart 19, 2013, 02:16:04 ÖS »
Helal gıda son zamanlarda sıkça tartışılan bir konu. Kimi domuz eti ve alkolden uzak durulduğu müddetçe gıdaların haram olmadığını düşünürken, kimileri de üretimde kullanılan birçok katkı maddesinin haram olduğunu öne sürüyor. Nafia Gıda üretimin her aşamasında kılı kırk yararcasına, kimya mühendislerinin kontrolüyle üretim yapan bir firma. O kadar ki kullandıkları bir ürünün içeriğinin helal olup olmadığını öğrenmek için kalkıp Uzakdoğu'ya kadar gitmişler.
Helal gıda tartışmaları uzun bir süredir gündemden düşmüyor. Bizim Market Dergisi'nin Türkiye'de helal gıda algısını araştırmak üzere yaptığı ankette toplumun yüzde 27'si helal gıdayı daha önce duymamış. Yüzde 31'lik bir oranı oluşturan kesim, helal gıdayı "alın teri ile kazanılan kazanç" olarak bilirken, yüzde 27,1'i "dine uygun olan gıda", yüzde 2,8'i "domuz eti olmayan gıda" olarak tanımlamış. Toplumun büyük bir kesimi tarafından hala bilinmeyen ya da az bilinen helal gıda kavramını tekrar konuşmak ve bir de örnek sunmak için Nafia Gıda'nın kapısını çaldık. İşletme Müdürü Kemal Helli ile helal gıdayı nasıl algıladıklarını, üretimde neyi esas aldıklarını ve helal gıda hakkında bilinmeyen birçok şeyi konuştuk.
HELAL RIZIK BOL BEREKET
Nafia Gıda 1998 yılında "helal rızık ve bol bereket" sloganıyla üretime başlamış. İşletme Müdürü Kemal Helli, "Amacımız, müşterilerimizin her gün alışverişini yaptıkları çeşitli markalı gıda ürünlerinin dengini, helaliyet ölçüleri dahilinde helal, haram ve şüpheli ayrımını dikkate alarak sağlıklı, hijyenik ve bilimsel ölçülerde İslami hassasiyetle üretimini yapmak. diyor. Hz. Muhammed'in "Haram belli, helal belli, siz şüpheli şeylerden sakınınız" hadisinden hareketle domuzdan elde edilen katkı maddeleri ve alkol gibi haram olan temel kriterlere dikkat ediyorlar. Toplumun büyük kesiminin helal gıda deyince sadece alkol ve domuz eti ve katkılarını anladıklarını ancak sakıncalı katkı malzemelerine dikkat edilmediğini söyleyen Helli, bu noktaya dikkat çekiyor.
Nafia Gıda üretimlerini fason olarak üretiyor. Bu üretim biçimiyle çalışma şartlarını kendilerinin belirlediği bir zemin oluşturabiliyorlar.
ÜRETİMİN HER SAFHASI KONTROLLÜ
Üretimin her safhasında başında bizzat yetkililerin bulunuyor. İlk aşamada hedeflenen ürünün içindekiler inceleniyor. Yağ, aroma, renklendiriciler, kıvam artırıcılar, süttozu gibi maddeler üzerinde araştırma yapılarak şüpheli ve dinen uygun olmayan maddeleri tespit ediliyor. Daha sonra uygun bulunmayan ürünlerin yerine helal olan ürünleri belirleyerek varsa helal sertifikalarını inceleniyor. Ürünün içeriği konusunda yeterli araştırmaları yaptıktan sonra üretim aşamasına geçiliyor.
SORUN OLURSA SİL BAŞTAN ÜRETİYORUZ
Kemal Helli, "Üretimin her safhasında bu hususta donanımlı olan elemanlarımızla bizzat başında durarak yapıyoruz. Ürünün helaliyetine zarar gelebilecek her durumda, üretimi durdurup prosedürü en baştan başlatıyoruz. Birçok üründe parlatıcı, renklendirici, margarin yağı, mono ve digliseridler, kıvam arttırıcılar, jelatin gibi dinen kullanılması caiz olmayan katkı maddelerini Nafia Gıda olarak ürünlerimizde kesinlikle kullanmıyoruz. Yemediğimiz ve yiyemeyeceğimiz hiçbir ürünü üretmiyoruz" diyor.
Haberin Devamı icin
Tiklayiniz
yenisafak.com.tr
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
'Ürün helal mi?' diye Uzakdoğu'ya gittiler