Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Sessiz sedasız geliyorlar!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sessiz sedasız geliyorlar! (Okunma sayısı 1159 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Sessiz sedasız geliyorlar!
«
:
Şubat 28, 2013, 02:15:45 ÖS »
Sailfish ve Tizen sessiz sedasız geliyor.
Android, iOS, Firefox... Tüm bu işletim sistemlerinin arasına girmeye çalışan 2 "cengaver" daha var!
Linux tabanlı mobil işletim sistemleri, MWC'deki duyurular ve yeni telefonların tanıtılmasıyla bu günlerde sıkça konuşuluyor. Mozilla, Firefox OS ile gelişmekte olan piyasayaları ele geçirmeyi planlarken LG, HP'nin terkettiği webOS'u satın aldığını açıkladı. Bunun yanında Ubuntu'nun dokunmatik sürümü, ceplere ve tabletlere girmeye hazırlanıyor.
Ancak her Linux tabanlı mobil işletim sisteminin sesi, bu saydıklarımız kadar yüksek çıkmıyor. İşte kendilerini çok fazla göstermeseler de, önemli bir mesafe kateden iki mobil Linux platformu.
Sailfish OS
Linux tabanlı MeeGo'yu tekrar ayağa kaldırmayı planlayan Sailfish OS, Nokia'nın N9 cebini geliştiren takım ve MeeGoo topluluğunun bazı üyeleri tarafından geliştiriliyor. Sailfish'i geliştiren Jolla'nın amacı, bu işletim sistemini kullanan yeni cep telefonları meydana getirip satmak. Sailfish'te yaşanan son gelişme ise, Jolla'nın henüz yayınladığı yazılım geliştirme kitinin alpha sürümü (SDK). SDK'nın 32-bit ve 64-bit sürümleri ücretsiz olarak buradan indirilebiliyor.
Tizen
Kısa bir zaman önce yeni SDK'sı yayınlanan Tizen, görünüşe göre Bada'nın da gücünü kendisine katacak. Samsung'un Tizen'i terkettiği mobil işletim sistemi Bada ile birleştireceği yaklaşık 1 yıldır konuşuluyordu. Samsung, Tizen'li cepleri Temmuz ayında piyasaya sürmeyi planlıyor.
CHIP Online
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Sessiz sedasız geliyorlar!