Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Cepler mikrop kaynıyor!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Cepler mikrop kaynıyor! (Okunma sayısı 1096 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Cepler mikrop kaynıyor!
«
:
Ocak 05, 2013, 12:45:19 ÖS »
Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların çoğu cep telefonu temizliğine yeterince özen göstermiyor. Branş derneği BİTKOM, özellikle kış aylarında cep telefonlarının temizlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Alman ileri teknoloji derneği BİTKOM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'da cep telefonu kullanıcılarının yalnızca dörtte biri telefonunun yüzeyini özenli bir şekilde temizliyor. Derneğin bin kullanıcı ile yürüttüğü araştırma, her iki kişiden birinin ise cep telefonunu ara sıra ve yüzeysel bir şekilde temizlediğini ortaya koyuyor.
Kış aylarında dikkat!
BİTKOM uzmanı Bernd Klusmann özellikle virüslerle bulaşan üst solunum yolları rahatsızlıklarının yaygın olduğu kış aylarında cep telefonu ekranlarının ve tuşlarının temizliğine özen gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor. Akıllı telefonların dokunmatik ekranlarının bu bakımdan oldukça kullanışlı olduğuna dikkat çeken uzman, bu ekranların da ilk dokunuştan itibaren kirlenmeye başladığını söylüyor. Klausmann, “Ter ve yağ telefonlar ne kadar dikkatli kullanılırsa kullanılsın, en ince çiziklerin bile arasına yerleşiyor” şeklinde konuşuyor.
Akıllı telefonların ekranlarının da temizlenmesi gerektiği ifade ediliyor.
BİTKOM, cihazların temizliğinde ise alkol, deterjan, sabun gibi temizlik maddelerinin kullanılmaması uyarısında bulunuyor. BİTKOM uzmanı Klausmann dezenfektan spreyler ya da ekranlar için kullanılan özel temizlik bezlerinin, acil durumlarda ise gözlük temizlik mendillerinin kullanılabileceğini söylüyor.
DW
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Cepler mikrop kaynıyor!