*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çocuk robot  (Okunma sayısı 1017 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Çocuk robot
« : Aralık 29, 2012, 01:58:30 ÖS »


Bilim insanları dokuz ay içerisinde yapay kasları olan insana benzer bir robot yapmak için plan yaptıklarını açıkladı.

Zürih Üniversitesi'nden bir ekip yapay kaslarıyla insan gibi hareket edebilecek bir çocuk robot üretmek için için kolları sıvadı.

Roboy isimli robot sponsorluklarla finanse edilecek ve 2013 yılında yani tam dokuz ay sonra bilimadamlarının ellerinde doğmuş olacak.

İNSAN GİBİ KASLARINI KULLANACAK
Roboy'dan önce 2011 yılında Avrupa Birliği destekli bir projede üretilen 'ECCEROBOT' isimli 'insan kopyası' robotun bir nevi çocuğu olacak.

15 proje partneri ve 40 mühendis Roboy'u hasta ve bakıma muhtaç yaşlılara yardım amaçlı kullanılması için üretecek. Roboy, eşya taşıyabilecek, bisiklete binebilecek ve üzerindeki kameralar sayesinde bakıma muhtaç kişilerin ailelerinin evdeki durumu internet üzerinden görmelerine bile imkan verecek.

Roboy üzerine entegre edilecek olan yüz tanıma teknolojisi sayesinde de evin güvenliğini sağlayacak.

veteknoloji.com