Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
KAYSERİ HABERLERİ
»
Veteriner Hekimler Kurban Bayramına Hazır
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Veteriner Hekimler Kurban Bayramına Hazır (Okunma sayısı 1437 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Veteriner Hekimler Kurban Bayramına Hazır
«
:
Ekim 21, 2012, 02:35:44 ÖS »
Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akif Başol, kurban kesimi ve alımında dikkat edilecek hususlar konusunda uyarıda bulundu. Başol, kurban öncesi yapılan hazırlıklara dair de bilgi verdi.
Satın alınan kurbanlık hayvanın sağlıklı olması gerektiğini söyleyen Başol, büyükbaş hayvanlarda 2, küçükbaş hayvanlarda 1 yaş sınırına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Kayseri'de 2 yaşın altında kurbanlık hayvan satışının fazla olduğuna değinen Başol, kurbanlık hayvan alan vatandaşların, bir veteriner hekime hayvanın yaşı konusunda danışması gerektiğini ifade etti. Başka il ya da ilçelerden gelen hayvanların veteriner sağlık kontrollerinin olması gerektiğini belirten Başol, hayvanların kulak küpeleri ile hayvan pasaportuna dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.
Başol, Kayseri Veteriner Hekimleri Odası olarak, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayvan pazarlarında hayvanların hamile olup olmadığını denetleyeceklerini ifade etti. Başol, "Kurban Bayramına iki gün kala kurban satış komisyonunca kurban satış yerlerinde ultrason kullanabilen veteriner hekimleri görevlendirdik. Bu veteriner hekimler kurbanların gebe olup olmadığını teşhis edecekler. Ücretsiz olarak bu hizmeti sunacağız. İnşallah umduğumuz sonuç çıkar." diye konuştu.
İl kurban komisyonu tarafından belirlenen alanlar dışında kurban kesimi yapılmayacağına dikkat çeken Başol, kesim yerlerinde dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:
"Kesim yerlerinin temiz olması gerekiyor. Akan su olması gerekiyor. Kullanılan bıçak, malzeme ve eller sürekli kirlenecek bunların sürekli yıkanması gerekiyor. Hayvan yatırılırken işkence yapılmamalı, kesim mümkünse askıda yapılmalı bunun faydası hayvandaki tamamen boşalıyor. Yerde olursa kan tamamen boşalmıyor. Bu da etin kalitesini bozuyor ve erken bozulmasına neden oluyor."
kayserikenthaber.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
KAYSERİ HABERLERİ
»
Veteriner Hekimler Kurban Bayramına Hazır