Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Köylere Kendi Elektriğini Üreten Akıllı Evler
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Köylere Kendi Elektriğini Üreten Akıllı Evler (Okunma sayısı 1419 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Köylere Kendi Elektriğini Üreten Akıllı Evler
«
:
Nisan 08, 2012, 05:58:26 ÖÖ »
Mersin'in Mezitli İlçesi'ndeki köylerde yoksul vatandaşlar için yaptırılan 65'er metrekarelik üç prefabrik evin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden sağlaması için fotovoltaik sistem kuruldu.
Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nin işbirliğiyle yürütülen çalışmada 3 bin liraya mal olan 1 kw'lık fotovoltaik sistemle elde edilecek elektrik enerjisi, evlerdeki aydınlatma, ısıtma-soğutma ve mutfak eşyasının tamamını çalıştıracak. İlçeye bağlı Doğançay, Takanlı ve Kuzucubelen köylerinde yapılan 3 ev için kurulan fotovoltaik sisteminin proje sorumlusu, makine mühendisi Yusuf Öztunç, bu çalışmayı toplam 17 evde daha uygulamayı planladıklarını söyledi. Öztunç, "Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren sistemin 1 kw'lık enerji üretmesi için günde 5 saat güneş görmesi yetiyor. Bu enerji de bir evin tüm elektrikli eşyalarını çalıştırmak için yeterli. Bu sistem, kırılmadığı sürece, 25 yıldan fazla süre herhangi bir masraf ya da parça değişikliğine gerek olmadan enerji üretebilir" dedi.
Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da, "Özürlü, yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişiler için köylerde yaptırdığımız evlerin çatılarına ve duvarlarına yerleştirilen güneş pilleri sayesinde, insanlarımız resmi makamlardan izin almaksızın kendi elektriğini üretecek. Bu enerji evlerde kullanılan bulaşık makinesi, fırın, ocak gibi malzemelerin çalışmasında, evin ısıtması ve soğutmasında kullanılacak. Mersin'de bu projeden ilk önce yoksulların yararlanması da bizler için daha bir anlam kazandı. Bundan sonrada yoksullar için yaptığımız 17 prefabrik evde de bu projeyi uygulamak istiyoruz" diye konuştu.
08.04.12 - Cihan
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Köylere Kendi Elektriğini Üreten Akıllı Evler