*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Üniversite ile Belediye Engelliler İçin El Ele  (Okunma sayısı 787 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Üniversite ile Belediye Engelliler İçin El Ele
« : Mart 26, 2012, 05:47:12 ÖS »


Bağcılar Belediyesi ile Kemerburgaz Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir etkinlikle, engelliler Üniversite öğrencilerinin yardımıyla Florya Akvaryum'u gezdi.

Bağcılar Belediyesi, sosyal duyarlılık ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kemerburgaz Üniversitesi ile ortaklaşa bir çalışma yaptı. "Gönül Bağı Projesi" adı altında Engelliler Sarayı'nda meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerle üniversitenin hazırlık öğrencileri, Florya Akvaryum'u birlikte gezdi. "Engelsiz bir dostluk" sloganıyla gerçekleştirilen gezide, Üniversite öğrencileri engellilerle yakından ilgilendi. 120 kişilik katılımla gerçekleştirilen gezide güzel bir gün geçiren engelliler, hayatlarında ilk defa gördükleri pek çok balıkla fotoğraf çektirdi ve güzel bir gün geçirdi.

Engellilerin sosyal hayata katılımına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Daha önce başka üniversitelerle benzer etkinlikler gerçekleştirmiştik, şimdi de ilçemizde eğitime başlayan Kemerburgaz Üniversitesi ile ortak bir proje düzenliyoruz" dedi.

Engellilerin sosyal hayata katılımını önemsediklerini ifade eden Çağırıcı, "Bunun için Engelliler Sarayımızı inşa ettik ve engelli kardeşlerimizin meslek edinmeleri için Engelliler Akademimizi hayata geçirdik. Hiçbir engelli kardeşimizin evine mahkum olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

26.03.12 – AA