*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Devrek'te Bedensel Engellilere Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu  (Okunma sayısı 1415 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlendikleri Bedensel Engellilere yönelik "Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu"na 16 yaş ve üstü bedensel engelli 12 kursiyer 6 ay sürecek olan kursa kayıtlarını yaptırarak, Devrek Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri tarafından verilecek eğitimlerin başlangıcına ilk adımlarını attılar. Eski Jandarma binasında açılışı düzenlenen kursla ilgili bilgi veren Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, "Devrek Kaymakamlığı, Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa organize edilen ve Devrek'te düzenlenen 'Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu'na Devrek'te ve çevresinde tespit ettiğimiz 16 yaş ve üstü bedensel engelli 12 vatandaşımızı 6 ay süre ile istihdam edeceğiz. 6 ay süre içerisinde verilecek kurslarda bedensel engelli vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve meslek sahibi olmalarını sağlayarak verilen sertifikaların sonunda kursiyerlerimiz fabrikalarda iş bulma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Bizlere açtığımız bu kursta desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Hüseyin Öner'e Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye, Zonguldak İŞKUR Müdürümüz Cemal Yiğit ve emeği geçen tüm birimlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner de, "Geçen yıl yine engelli vatandaşlarımız için Baston Yapım Elemanı Kursu açmıştık ve bunda da gayet başarılı olduk. İŞKUR İl Müdürlüğü, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün bu yılda ortaklaşa organize ettikleri kurs özellikle engelli vatandaşlarımıza büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. İlçemizde en etkin derneklerden birisidir. İŞKUR İl Müdürlüğümüzün aynı konuya heyecan duyması ve bizlerinde katılımı bu kursu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, her yıl bu tür kursların yenilenmesini arzu ediyorum" diye konuştu.

Devrek'te açılan kursla ilgili bilgi veren Zonguldak İŞKUR Müdürü Cemal Yiğit ise, "Bu kursumuz 96 iş günü yani ortalama altı ay devam edecek. Kursiyerlerimize günlük olarak 15 TL cep harçlığı vereceğiz ve altı aylık süre içerisinde Genel Sağlık Sigortasından kesintisiz faydalanacaklar ve yine servislerimizle işinden evine tahsis edeceğimiz servislerimizle gidip geleceklerdir. Gönül ister ki çok proje yapalım sonları iş istidamı ile bitsin. Bu engelli projelerin formatı daha farklı Engelli çalıştırmayan işverenlere kesilen idari para kapsamında açılan bir kurstur.2011 yılında açtığımız kurslarda biz yedi proje gerçekleştirdik. Bunlardan birisini de Devrek'te yapmıştık toplam 78 vatandaşımız bu kurslardan faydalandı o kursun sonunda bir vatandaşımızda bir kamu kuruluşunda işe başlamıştır. Ümit ediyorum bu kursun sonunda da kursiyerlerimiz iş alanında çeşitli firmalar tarafından istidam edilirler" dedi. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise şunları söyledi:

"Belediye olarak her kuruma desteğimiz olduğu gibi engelli vatandaşlarımız adına açılan bu kursa sonuna kadar desteğimiz devam edecektir."

Düzenlenen Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursuna; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Zonguldak İŞKUR Müdürü Cemal Yiğit, TSO Başkanı Mehmet Oktay, HEM Müdürü Mahmut Uzar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihan Durdubaş, Belediye Başkan Vekili Siyamı Özkoz, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç ve yönetim kurulu üyeleri ile çık sayıda davetli katıldı.

10.02.12 - İHA