*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Dönülmez Akşamın Ufkundayız Adlı Oyunu İzledi  (Okunma sayısı 1656 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Sabancı Kültür Sitesi Malatya Devlet Tiyatrosunda yapılan düzenlemeler sayesinde engelliler kimseye bağlı kalmadan tiyatroya gelerek "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı Oyunu izledi.

Malatya Devlet Tiyatrosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için, "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" isimli Oyunu sahneledi. Kendileri için düzenlenen rampalardan tiyatro binasına giren ortopedik engelliler, asansörlerle sahnenin bulunduğu kata gelerek tiyatro salonuna girebildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, Oyun başlamadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayatlarında ilk defa hiç kimseden destek almadan tiyatro izleyebileceklerini belirtti.

Tiyatronun girişine rampa yapıldığını ifade eden Koyun, "Yıllardır buraya biz torba taşınır gibi taşındık, ama şimdi bağımsızca, tek başımıza, taşınma duygusu yaşamadan Oyun izleyebileceğiz" diye konuştu.

Yaşadıklarının tarifsiz duygular olduğunu dile getiren Koyun, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere kendilerine tiyatro keyfi yaşatan herkese teşekkür etti. Dernek başkanı Koyun ve tekerlekli sandalye kullanan engelliler, daha sonra Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ile birlikte "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" isimli tiyatro Oyununu izledi.

05.12.11 - AA

Resim: Dönülmez Akşamın Ufkundayız oyunu afişi.