*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Düşler Engel Tanımıyor...  (Okunma sayısı 1010 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Düşler Engel Tanımıyor...
« : Mart 15, 2010, 04:20:44 ÖS »
15-30 yaş arasındaki gençlere hizmet veren Düşler Akademisi'nin hedef grupları; fiziksel engelliler, zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler, kronik hastalık grupları, yoksul ve yoksun gençlik. Eğer günün birinde İstanbul sokaklarında arkasında kocaman "Sanatçı Engel Tanımaz" yazan neşeli bir otobüs görürseniz, bilin ki içerisinde düşlerine ulaşmak ve topluma dahil olmak için engel tanımayan geleceğin sanatçıları var! Engelliler için ayrılmış okul sayısı komik denecek kadar az, kaynaştırma projeleri ise yetersiz. Tüm bu olumsuz yaklaşımlar arasında, engellilerin sosyal hayatın birçok alanından olduğu gibi sanattan da dışlandığını gören bir uluslararası sosyal sorumluluk projesi "Düşler Akademisi'* 2008 sonunda sağlam ve odaklı bir şekilde yoluna koyuldu.

15-30 yaş arasındaki gençlere hizmet veren Düşler Akademisi'nin hedef grupları; fiziksel engelliler, zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler, kronik hastalık grupları, yoksul ve yoksun gençlik. Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen binalarında ve istanbul'un muhtelif yerlerinde 600-1000 arası genci eğitmeyi hedefleyen proje uzun yıllardır engellilere yönelik çalışmalarıyla bilinen Ayder Alternatif Yaşam Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu ve Türkiye Vodafone Vakfı desteğinde faaliyet gösteriyor. Akademi'nin birincil amacı, engelli gençlerin olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamak. Diğer hedefler ise sosyal rehabilitasyon, özgüven geliştirme, kültürel kaynaşma, fırsat eşitliği, kültürel yozlaşmanın kırılması, gönüllülüğü teşvik etmek ve tabii gençlere meslek edindirmek.

Bu doğrultuda hafta sonları şu alanlarda çalışmalar var ve her fırsatta çalışmalarını toplumla paylaşıyorlar: • Film Atölyesi Sanata ilgi duyan engelli gençlere; film çekimi, kamera kullanımı, temel çekim teknikleri, konu oluşturma, aktüel-belgesel ayrımları ve PC destekli film montaj kullanımları hakkında eğitim veriliyor ve film çekmeleri için gereken tüm bilgi donanımı sağlanıyor.

• Dans Atölyesi Öğrencinin kendi bedeniyle olan bağlarını tanımlamasını sağlama hedefiyle klasik, pop, Latin, tango, hiphop ve modern dans stil ve teknikleri öğretiliyor.

• Ritim Atölyesi Öğrenciler temel müzik bilgileriyle beraber, vurmalı çalgılar hakkında detaylı eğitim alıp, pratik uygulamalarla formasyonlarını tamamlıyorlar.

Bedensel koordinasyon becerilerini geliştirip, ekip çalışmasını öğreniyor ve aynı zamanda da deşarj oluyorlar.
• Tiyatro Atölyesi Oyunculuk ve drama üzerine yapılan çalışmalar sonucunda bir oyun hazırlanıyor.
• Fotoğraf Atölyesi Bu atölyenin konuları analog-dijital fotoğrafçılık, temel fotoğraf sanatı, teknik bilgi, uygulamalı program ve sergi.

• DJ Atölyesi Müziğe yatkın ve parça bilgisi olan gençlere yetkinlik eğitimi verilerek günümüzün popüler meslekleri arasında yer alan DJ'lik tanıtılıyor.

• Gitar Atölyesi Temel gitar bilgisi, tecrübesi veya yeteneği olan gençlere yetkinlik eğitimi veriliyor.
• Resim Atölyesi Temel resim bilgisi-yeteneği kontrolü, yetenek keşfetme, resim teknikleri, tarz belirleme gibi çalışmaların ardından sergiyle sona eriyor.

• Tasarım Atölyesi İstanbul Moda Akademisi'yle birlikte yapılan bu atölyede el becerisi ve yaratıcılığın açığa çıkarıldığı üretim ağırlıklı bir çalışma yapılıyor. Eğitimlerin sonunda üstün başarı gösteren gençlere profesyonel sanat yaşamına geçişte de destek olunacak.

IMA'nın Düşler Akademisi öğrencilerine karşılıksız verdiği ve özel olarak oluşturduğu eğitim programı görsel sanatlarda kendini ifade edebilme yöntemleri, tasarım, kumaş ve projelere odaklı.
• Düş Tasarımı Atölyesi Bu atölyedeyse 8-15 yaşa uygun temel resim ve kompozisyon bilgisi, renk ve tasarım bilgileri, kolaj eğitimi, farklı malzemelerle maket ve heykel çalışmaları var.

Tüm atölye mekânları engelli erişimine müsait ve hafta sonu ring seferleri var.

Akademiye başvurular, görme engellilerin kullanımına da uygun olarak düzenlenmiş www.duslerakademisi.org sitesinden veya (0212) 444 44 55 numaralı telefondan yapılabiliyor. Yeni Aktüel...