*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: MEB Engelli Çocuğu Olan Öğretmenler İçin Bir Önlem Aldı  (Okunma sayısı 910 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
MEB Engelli Çocuğu Olan Öğretmenler İçin Bir Önlem Aldı



Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin haftalık ders programları ve nöbetlerinin belirlenmesinde engelli çocuğu bulunanların tercihlerine öncelik tanınması yönünde önlem aldı.

Bakanlık geçtiğimiz ay gerçekleşen, Kurum İdare Kurulu (KİK) toplantısında alınan tavsiye kararını hayata geçirdi. Bakanlık ile Eğitim Bir-Sen yetkilileri arasında yapılan Kurum İdare Kurulu toplantısında, haftalık ders programlarının belirlenmesinde engelli çocuğu bulunan öğretmenlere, gün ve saat tercihlerine göre öncelik verilmesi talebinde bulunulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazı ile eğitim kurumları bu konuda uyarıldı. “Engelli çocuğu bulunan öğretmenler” konulu yazıda, bu durumdaki öğretmenlerin haftalık ders programları ile nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Yazıda bu hususun dikkate alınarak eğitim kurumlarında görev yapan engelli çocuğu olan öğretmenlere kolaylık sağlanması gerektiği hatırlatıldı.

25.11.2015 - kpsscafe.com.tr