*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuklar Sualtındaki Özgürlükle Tanıştırdı  (Okunma sayısı 1505 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Çocuklar Sualtındaki Özgürlükle Tanıştırdı
« : Mayıs 29, 2013, 04:45:57 ÖÖ »
Engelli Çocuklar Sualtındaki Özgürlükle Tanıştırdı



Merkezi California'da bulunan engelliler dalış organizasyonu HSA'nın (Handicapped Scuba Association) Türkiye temsilcisi Ercan Tutal tarafından engellilere yönelik gönüllü başlatılan dalış eğitimlerine üniversite öğrencileri de destek veriyor. 2004 yılında Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı "Dalmak Özgürlüktür" sosyal sorumluluk projesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Topluluğu (BÜSAS) da 14-18 yaş arasındaki çocuklara dalış eğitimi vermeye başladı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Hisar Havuz Tesisleri'nde verdikleri dalış eğitimleri hakkında Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi ve proje sorumlusu Talha Ali Arslan şu bilgileri verdi:
 
Hırsla çalıştılar
 
"İstanbul'daki 8-14 yaş aralığındaki, maddi olanakları kısıtlı, engelli çocuk ve genç arkadaşlarımıza ulaşarak onlara katkı sağlamak için gönüllü eğitimlere başladık. CMAS 1 dalıcıdan 2 eğitmen'e kadar çeşitli brövelere sahip üniversite öğrencileri olarak 12 fiziksel engelli arkadaşa dalış ve yüzme eğitimleri veriyoruz. Geçen yıl başlattığımız çalışmalarda bu yıl geçen yıla göre daha fazla öğrenci aldık, 12 öğrencimiz oldu.
 
Aileler, ulaşım masrafları okulumuz tarafından karşılanarak çocuklarını düzenli olarak derse getirdiler. Çocuklara kendi malzemelerimizi kullandırıyoruz. Dalış derslerinde scuba maskesine alışmak çok kolay değildir ama onların azimle eğitimleri yerine getirmeleri bizi çok şaşırttı ve mutlu etti. Bu yılki son dersimiz 4 Mayıs'ta bitecek."
 
Sonradan Kolay Geldi
 
Batuhan Poyraz (16): Dalışı ilk duyduğumda şaşırdım, çünkü dalış hakkında hiçbir şey bilmiyordum. İlk başta suyun altında ne yapacağız diye şaşırdım ama sonra denedim, kolay geldi ve alışınca da çok sevdim. Dalışın yararını gördüm ve bu nedenle arkadaşlarıma da öneriyorum, denesinler. Zaten kendi yaşadıklarımı hep arkadaşlarıma anlatıyorum.
 
Su Yutar mıyım?
 
Rümeysa Ravza Ormancı (15): Dalmak ilk bize söylendiğinde üç senedir yüzüyor olmama rağmen çok korktum; acaba su yutar mıyım, boğulur muyum, herhangi bir şey olur mu diye. Ama birkaç kez gidip geldikten sonra alıştım, sevmeye ve keyif almaya başladım. Başta suyun altında kendimi garip hissettim ama çok güzeldi. Hatta "bitmesin, keşke devam etse" dediğim anlar bile oldu. Herkes dalmak nasıl bir şey, korkmuyor musun, o tüp bitse ne olur gibi sorular sordu ama bence çok eğlenceliydi. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.
 
22.04.2013 - Hürriyet