*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBMM Engelsiz İletişim Kurmak İçin İşaret Dili Eğitimi Başlattı  (Okunma sayısı 1428 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Meclis, işitme engelli ziyaretçileriyle doğrudan iletişim sorununu aşmak amacıyla rehberlik hizmetleri personeline işaret dili eğitimi başlattı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, günde ortalama 3 bin ziyaretçi ağırlayan Meclis'te, iletişim kurmakta en çok zorlanılan işitme engellilerle bire bir iletişim kurulması için harekete geçti. TBMM personeli 33 kişi, TBMM TV İşaret Dili Tercümanı Dilek Öztürk'ten geçen hafta işaret dili dersi almaya başladı.
 
Görme ve yürüme engelliler için refakatçi görevlendirilen Meclis'te, işitme engellilere bire bir rehberlik hizmeti verilmesiyle, tüm engelli gruplarına rehberlik hizmeti verilmiş olacak.
 
İlk derste işaret dili alfabesini öğrenen personel, ikinci derste cümle kurmaya başladı. Öztürk'ün sorularını işaret dilinde yanıtlayan personel, günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan konuları işaret diliyle anlatıyor. Personel, derslerden sonra da kendi arasında işaret diliyle konuşma alıştırmaları yapıyor.
 
Personel, 3 hafta sürecek eğitimin tamamlanmasıyla birlikte işitme engellilere rehberlik yapmaya başlayacak.
 
10.02.2013 - AA