*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Epilepsi Hastası Engelli Halim'e Bürokrasi Engeli  (Okunma sayısı 1451 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Epilepsi Hastası Engelli Halim'e Bürokrasi Engeli
« : Aralık 30, 2012, 07:57:11 ÖÖ »


Zeytinburnu'nda 10 yaşındaki engelliye bürokrasi engeli. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği 18 Mayıs 2012 yılında değişti. Yeni yönetmeliğe göre Özel Rehabilitasyon Merkezleri'nden yararlanan öğrencilerin oturduğu ilçelerdeki devlet ilköğretim okullarına formalite icabı kayıt yaptırmaları gerekiyor.
 
Epilepsi hastası 10 yaşındaki Halim Özdemir'in de Özel Rehabilitasyon parasının devlet tarafından ödenmesi için bir okula kayıt yaptırması gerekiyordu. Anne Arzu Özdemir 6 ayda İstanbul Valiliği, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zeytinburnu'ndaki bazı okullar arasında mekik dokudu. Yönetmelik olmasına rağmen oğlunun kaydını bir türlü yaptıramadı. Kime gittiyse oğlunun kaydını yaptıramadı, her defasında başka birilerine yönlendirildi.
 
GÜCÜM KALMADI
 
Özdemir, son çare olarak  Ankara'ya gideceğini belirterek, 'Artık dayanacak gücüm kalmadı. Devlet yasa çıkarmış ama takan yok. Benim oğlum bu okulda okumayacak ki. Tekerlekli sandalyede, konuşamayan, göremeyen bir çocuk nasıl okur? Rehabilitasyondan ücretsiz yararlanabilmesi için benim oğlumu sadece formalite olarak okula kaydedecekler. Devletin çıkardığı yasadan haberleri yok. 6 aydır bir kaydını yaptıramadım. Gerekli birimlere dilekçe yazdım ama sonuç alamadım. Son çare olarak Ankara'ya gideceğim. Zaten oğlum engelli, bir de devlet bize engel olmasın. Gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı' dedi.
 
26.12.2012 - Akşam