Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İclal Ertaş Berard Metodu Hakkında Bilgiler Verdi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İclal Ertaş Berard Metodu Hakkında Bilgiler Verdi (Okunma sayısı 1319 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
İclal Ertaş Berard Metodu Hakkında Bilgiler Verdi
«
:
Kasım 26, 2012, 02:52:42 ÖS »
İclal Ertaş Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Odyolog İşitme-Konuşma ve Ses Bozuklukları Uzmanı İclal Ertaş, Berard metodu hakkında bilgiler verdi. Ertaş, şunları söyledi: "Berard eğitim metodu 1980 yılında Fransız Dr. Guy Berard tarafından geliştirilen bir işitsel algı, dikkat ve konsantrasyon eğitim metodudur.
Dr. Guy Berard ritimli müziği kendi geliştirdiği cihaz vasıtasıyla izleyerek müziğin kişinin kulağına yukarıdan, aşağıdan, sağdan, soldan bazen tek kulaktan verilmesi yoluyla sağ kulaktan aldığımız sesi, çapraz sol kulağı aktive etmesidir.
Yani sol zihin işitme ve konuşma merkezimizdir. Dolayısıyla sağ kulaktan aldığımız ses sol beynimizi uyararak algının işitme ile aynı anda gerçekleşmesini sağlar. Yani işitme, dinlemeye dönüşür. Bu metod, üç yaşından itibaren her yaşta çocuk ve bireye uygulanmaktadır. İşitme kaybı olan çocuk ve bireylere ve kulağında tüp olan çocuklara ise uygulanmaz. Bu yöntemden konuşması gecikmiş her çocuk Atipik Otizmli veya Otizmli çocuklar, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu yaşayan çocuk ve yetişkinler son derece faydalanırlar. Otizmli çocuklarımız sesleri karışık duyar ve algılayamazlar. Dolayısı ile anlamlaştıramazlar. Biz buna "sentral işitsel işlemleme bozukluğu" diyoruz. Yöntemle, otizmli ve dikkat eksikliği, dinleme bozukluğu olan çocukların işitsel algısı düzenlenir.
Biz berard eğitiminden sonra bu çocukların ses taklitlerini yaptıklarını konuşma seslerinin ilk veya son hecelerini benzeterek söylemeye çalıştıklarını görüyoruz. Yönergeleri daha iyi anlayıp yerine getirmeye başlıyorlar. Seslerdeki netlik artmıştır. Duydukları sesi daha iyi anlamlaştırabiliyorlar artık."
24.11.2012 - Posta
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İclal Ertaş Berard Metodu Hakkında Bilgiler Verdi