*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Metin Kaplan Engelsiz Stadyumları ve Spor İmkanlarını Anlattı  (Okunma sayısı 600 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, kentteki stadyumların engellilere uygunluk durumunu ve sağladıkları spor imkanlarını anlattı.
 
Alsancak Stadı’nda görüştüğümüz Kaplan, özel sporculara, bedensel, işitme ve görme engellilere, kulüp ve dernekleri aracılıyla spor imkanı sağladıklarını söyledi. Ampute takımından, güreş, yüzme ve Özel Sporcular Federasyonu’na bağlı down sendromlu çocuklara kadar birçok alanda faaliyet yaptırdıklarını belirten Metin Kaplan, diğer iller göz önüne alındığında İzmir’de güçlü bir spor altyapısı, spor kültürü ve eğitimi olduğunu kaydetti.
 
Amaç evden çıkarmak
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye çapında “Engelleri kaldırıyoruz” isimli bir projeyi başlatacağını da sözlerine ekleyen Kaplan, şu bilgileri verdi: “Ülkemizde engelli çocuğu olan bazı ailelerde çekingenlik var. Bu aileler, çocuklarını çevreye çıkarma konusunda kaygı taşıyor. Oysa dünyadaki birçok başarılı engelli sporcu, ailelerin onlarla ilgilenmesi ve onları bir uğraşının içine sokması sayesinde başarılı oluyor. Bu nedenle de bizim amacımız engellileri evden çıkarıp tesislere getirmek. Engellileri evlerinden alıp tesislerimize getirip özellikle sabah saatlerinde ücretsiz olarak idman yaptırabiliriz.”
 
Başarılar artıyor
 
2012 sezonunda işitme engelli futbol milli takımının dünya şampiyonu olduğunu ifade eden Metin Kaplan, Londra’da yapılan Paralimpik Olimpiyatları’nda da çok başarılı sonuçlar aldıklarını dile getirdi. Kaplan, bu başarıların Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun spor branşı sayısını artırmasıyla ortaya çıktığını da bildirdi.
 
Alsancak Stadı ömrünü doldurdu
 
Kaplan, diğer stadyumların aksine Alsancak Stadı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) binasının engellilere uygun olmayışı, engellilerin burada ancak zeminde, en kenara çekilerek maçı izleyebilmesi ve GSİM binasında asansör bulunmamasıyla ilgili de şunları söyledi: “Alsancak Stadı’nın çok eski bir mimari yapısı var ve ekonomik ömrünü doldurdu. Bakanlığımız, arazinin TOKİ’ye devredilme noktasında çalışmasını yürütüyor. Bunun için biz buraya bakım ve onarım için fazla masraf etmek istemiyoruz.” Bakanlığın İzmir’e iki stadyum yapmak için söz verdiğini de belirten Kaplan, yeni yapılacak stadyumların, her türlü engelli vatandaşlara hizmet verecek standartlarda olacağını ifade etti.
 
Benim düşüncelerim
 
İzmir’de yeni stadyumların yapılmasını bekliyoruz. Zaten İzmir modern, engellilerin düşünüldüğü uluslararası standartlarda bir stadyumu hak ediyor. Engellilere uygun olmayan stadyumların da en azından uluslararası standartlara getirilmesini istiyoruz. Gençlik İl ve Spor Müdürlüğü bizleri tesislerine çağırıyor. Engelli ailelerinin çocuklarını tesislere getirip spor branşlarına yazdırmalarını bekliyoruz. / Ralfi Rafael Kanyas
 
17.11.2012 - Hürriyet