Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Youtube'un yüzde 63'ü Türkler'e yasak!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Youtube'un yüzde 63'ü Türkler'e yasak! (Okunma sayısı 820 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Youtube'un yüzde 63'ü Türkler'e yasak!
«
:
Kasım 15, 2012, 02:24:33 ÖS »
Google'ın 6 ayda bir yayımladığı Şeffaflık Raporu'nun Ocak-Haziran dönemi verileri açıklandı.
Rapora göre Türkiye'nin resmi kurumlarından Google'a yapılan içerik kaldırma talebi sayısı 2012'nin ilk altı ayında 2011'in son altı ayına göre yüzde 1013 yükseldi ve Youtube videolarının yüzde 63'üne Türkiye'den erişim engellendi.
Raporda konuyla ilgili olarak "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından 426 YouTube videosu, Blogger blogu, bir Google dokümanı ve bir arama sonucunun Atatürk'ü, devleti veya ulusal kimlik ve değerleri eleştirdiği iddiasıyla kaldırılması için 148 istek aldık. Türk kullanıcılarının YouTube videolarının %63'üne erişimi kısıtladık. Web arama ve Blogger bloglarını kaldırma isteklerini veya tek bir Google dokümanını kaldırmaya yönelik bir isteği uygun bulmayarak içeriği kaldırmadık" ifadeleri yer aldı.
İÇERİK KALDIRMA TALEBİ EN ÇOK ARTAN ÜLKE TÜRKİYE!
Rapora göre sözkonusu dönemde Türkiye içerik kaldırma talebi en çok yükselen ülke oldu. Türkiye'yi talep sayısı 187'den 273'e yükselen ABD izledi. Dünya genelinde içerik kaldırma talepleri 6 ayda yüzde 71 arttı.
Google analisti Dorothy Chou konuyla ilgili olarak "2009-2011 arasında hükümetlerden gelen taleplerde önemli bir artış yaşanmadı. Ancak bu altı aylık dönemde büyük bir sıçrama oldu" ifadelerini kullandı.
veteknoloji.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Youtube'un yüzde 63'ü Türkler'e yasak!