Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Farkındalığı İçin 157 Kişinin Flash Mob Gösterisi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Farkındalığı İçin 157 Kişinin Flash Mob Gösterisi (Okunma sayısı 608 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Farkındalığı İçin 157 Kişinin Flash Mob Gösterisi
«
:
Kasım 15, 2012, 12:38:41 ÖS »
Engellerin Ötesinde Derneği’nin, Türkiye’de ki 8.500.000 engellinin varlığını vurgulamak amacıyla, paydaşlarıyla birlikte düzenlediği, flash mob gösterisi Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da yapıldı.
Engelli bireylerin de yer alması sebebiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan gösteri 1 kişi olarak başladı. Katılımcılar belirli zaman aralıklarıyla ellerinde djembeler, darbukalar, defler ve marakasları ile birlikte alandaki yerlerini alıp gösteriye dâhil oldular. 157 kişinin ritim tuttuğu ve Şaşkınbakkal halkının da elleriyle tempo tutarak destek verdiği gösteri 15 dakika sürdü.
Engelli Farkındalığı engelli bireylerin toplum ile bütünleşebilmesi için şarttır.
Gösterinin sonunda Engellerin Ötesinde Derneği adına Başkan Yaşar Morpınar Türkiye’de ki 8.500.000 engellinin varlığını ve onların içinde bulundukları sosyal dezavantajlı durumlarını ifade ederek farkındalığın gerekliliğini vurguladı.
Engelli bireylerin erişmedikleri / eriştirilmedikleri hakları dolayısıyla içinde bulundukları sosyal dezavantajlı durum ancak engelli bireylerin haklarını talep etmesi ve çoğunluğun bunun farkına varması ile çözümlenebilir.
Engellerin Ötesinde Derneği iki gönüllü hareketi İyilik Nerede Biz Orada ve Engellerin Ötesinde Gönüllü Kulübü’nün güçlerini birleştirmesiyle 2012 Mart ayı içerisinde kurulmuştur. Gönüllü hareketi olarak engelli bireyler ile çalışmalar yapan her iki oluşum hem engelli bireyler ile hem de engelli farkındalığı için çalışmalarına sivil toplum kuruluşu olarak devam etmektedir.
Engellerin Ötesinde Derneği tüm bireylere (engelli ve engelsiz) yönelik birçok proje üzerinde çalışmaktadır. Şaşkınbakkal’da gerçekleştirilen flash mob gösterisi bu etkinliklerden bir tanesidir. Dernek flash mob gösterilerine İstanbul’un çeşitli semtlerinde bilinmeyen zamanlarda devam edecektir.
Engellerin Ötesinde Derneği’nin organize ettiği gösteriye destek veren isimler şöyle: Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, Maker Arts, ODTÜ Mezunlar Derneği İstanbul Şubesi, ODTÜ Fotoğrafçılık Kulübü, Akut Kent Gönüllüleri, Altıntepe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Doğa Koleji Beykoz Kampüsü, Teknosa Ritim Grubu, Akbank Sabancı Fotoğraf Kulübü, Engellerin Ötesinde Derneği Dostları, Büyük Ağaç Gönüllüleri, engelli ebeveyn ve yakınları, gönüllüler, eğitimciler.
15.11.2012 - Yaşadıkça
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Farkındalığı İçin 157 Kişinin Flash Mob Gösterisi