Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Google'da ne aradık!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Google'da ne aradık! (Okunma sayısı 807 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Google'da ne aradık!
«
:
Kasım 09, 2012, 05:55:59 ÖS »
Türkiye'deki internet kullanıcıları, son 3 ayda arama motoru Google'da en çok “Facebook, Youtube, face, Mynet, sahibinden” kelimelerini aradı.
Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde son 3 ayda en çok aranan kelimeler sırasıyla “Facebook, Youtube, face, Mynet, Sahibinden, Hotmail, oyun, Milliyet, haber, Google” olurken, yükselen aramalar sıralaması “KPSS sonuçları, Maçkolik, Bilyoner, sahadan, Star TV, tubidy, Ziraat, İddaa, ask.fm, ATV” şeklinde gerçekleşti.
Ülke genelinde “Sağlık” kategorisindeki verilerde, “SGK” ilk sırayı alırken, bu aramayı “Bursa” ve “randevu” takip etti. Bu konu başlığında en büyük çıkış gösteren aramalar “gıda zehirlenmesi”, “kolon kanseri” ve “vitaminler” oldu.
“Sağlık” başlığında Ankaralılar en çok “SGK”, “Ankara Hastanesi”, “gazi” kelimelerini ararken, İstanbullular “randevu”, “SGK”, “Bursa” kelimelerini aradı. Bu kategoride en çok “SGK, Bursa, randevu, kalp, vitamin, Trabzon, dr, imei sorgulama, doktor” arandı.
“Seyahat” kategorisindeki aramalar incelendiğinde “THY” ilk sırada yer alırken, bunu “İstanbul” takip etti. Son 90 günlük dönemde “kurban bayramı tatili” araması yüzde 4 binlik artışla en yüksek çıkışı gerçekleştirirken, “kurbanbayramı”, “kurbanbayramı2012” çıkış yapan diğer aramalar oldu.
“İşler ve eğitim kategorisinde”, “ÖSYM”, “okul”, “e-okul” aramaları ilk üç sırada yer aldı.
Aynı dönemde dünya genelinde en çok arananlar, “Facebook, Youtube, Google, Hotmail, free, you, Yahoo, mail, Gmail, news” olurken, Google'da dünyanın en çok yükselen aramaları, “Gangnam Style, Hurricane Sandy, Kate Middleton” oldu.
En çok Fenerbahçe arandı
“Spor” kategorisinde en çok aranan kelime “Fenerbahçe” olurken, ikinci sırada “Galatasaray”, üçüncü sırada ise “lig” kelimeleri yer aldı. Bu kategoride yapılan aramalarda en büyük yükselişi “Spartak Moskova”, “Manchester United”, “Real Madrid” gösterdi.
En çok aranan kelimelere bakıldığında “İnternet ve telekom” alanında “Twitter”, “Google” ve “Hotmail”, “bilim” kategorisinde “Fizy”, “windows” ve “net”, “Bilgisayar ve elektronik ürünlerde” “indir” ve “Google” oldu.
veteknoloji.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Google'da ne aradık!