Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Apple'a patent şoku!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Apple'a patent şoku! (Okunma sayısı 1004 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Apple'a patent şoku!
«
:
Kasım 08, 2012, 01:17:23 ÖS »
En önemli rakibi Samsung'a karşı birçok patent ihlali davası açan Apple, aynı sebepten dolayı suçlu bulundu. ABD’de bir federal mahkeme, Apple’ı Virnet X yazılım firmasına 368 milyon dolar ödemeye mahkum etti.
2010’da Microsoft’a karşı açtığı patent davası sonucunda bu şirketle uzlaşarak 200 milyon dolar alan VirnetX, bu sefer de Apple’a açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iPhone, iPad gibi ürünlerinde kullanılan FaceTime video-konuşma fonksiyonunun Virtual Private Network-Sanal Özel Ağ (VPN) teknolojisine ait patentleri ihlal ettiğini hükmetti.
VirnetX tarafından geliştirilen VPN teknolojisi sayesinde bir internet site sahibi müşterileriyle güvenli bir yoldan görüşebiliyor, ya da bir şirket çalışanı yaratılan özel bir ağ sayesinde güvenli şekilde evinden şirketin dosyalarına ulaşabiliyor.
Bu sene yaklaşık 36 bin dolar telif ücreti alan VirnetX’in avukatı McKool Smith, “Apple yıllarca patent hakkı ödemeyi reddetti” diye konuştu. Apple’dan yapılan açıklamada ise şirketin patent ihlali yapmadığını ve kendi sistemlerini oluştururken başkalarının patentine ilgi duymadıklarını belirtti.
veteknoloji.com
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Apple'a patent şoku!