Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Nokia'dan şarj devrimi!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Nokia'dan şarj devrimi! (Okunma sayısı 909 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Nokia'dan şarj devrimi!
«
:
Ekim 18, 2012, 05:31:03 ÖÖ »
Nokia'dan güneşle çalışan şarj cihazı.
Nokia, hiç elektrik olmadan da cep telefonları şarj etmenin yolunu buldu. Ama bizim için değil!
Günümüzde elektriğe ulaşamadığımız neredeyse hiçbir yer kalmadı. Telefonumuzu çay içtiğimiz kafelerde bile şarj etmek mümkün. Peki durum dünyanın her yerinde aynı mı? Henüz altyapısını oluşturamamış üçüncü dünya ülkeleri için elbette değil.
Nokia Afrika'nın bazı bölgelerinde elektirğe ihtiyaç duymadan mobil cihazları şarj etme üzerine kurulu bir deneme programı başlattığını duyurdu. Taşınabilir solar şarj cihazını tanıtan Nokia temsilcisi Ian Delaney, Nokia Conversations bloguna konuştu: "İnce bir film paneliyle çalışan cihaz, 3 metrelik kablo ve 3 milimetrelik Nokia ucu kullanıyor. Güneşten aldığı enerjiyi telefonlara aktaran cihaz, 1 dakika şarj ile 2 dakika konuşma süresi sağlıyor."
Kenya ve Nijerya'nın programa katıldığını belirten Delaney, "Dünya Bankası'nın raporuna göre, 2007-2011 yılları arasında, yalnızca Nijerya'nın yüzde 51'iyle Kenya'nın yüzde 16'sında düzenli elektrik sağlanıyordu." dedi.
Nokia'nın, elektriksiz çalışan şarj aleti programını, elektrikten yoksun diğer ülkelere ne zaman sunacağı henüz bilinmiyor.
CHIP Online
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Nokia'dan şarj devrimi!