Biz de Varız
HABER MERKEZİ => HABER MERKEZİ => TEKNOLOJİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Mayıs 09, 2012, 10:33:49 ÖÖ
-
(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/untitled-1(66).gif) (http://www.kayseriengellilerdernegi.com/)
Edirne'de liseli bir genç, fiziksel engellilerin bilgisayar kullanmasındaki sorunları ortadan kaldırmak amacıyla proje geliştirdi. TÜBİTAK'a da sunulan ve kategorisinde birincilik kazanan "Dokunmamatik" adlı projeyle elle havaya çizilen şekilleri algılayan bilgisayar, işlemi başlatıyor.
Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Mert Nevzat Yüksel, "Projemin amacı bir kamera ve yazılım yardımıyla herhangi bir fiziksel temas olmadan bilgisayarı çok rahat bir şekilde kullanmak" dedi.
Yüksel, projenin geliştirilmesi halinde fizyoterapi hastalarının tedavi sürecinde de kullanılabileceğini sözlerine ekledi.
09.05.2012 – Bugün