Biz de Varız

ENGELLİ HABERLERİ => ENGELLİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Nisan 17, 2012, 03:12:25 ÖÖ

Başlık: Suriye Engelli Kaynağı Olmasın Çağrısı
Gönderen: melleseferi - Nisan 17, 2012, 03:12:25 ÖÖ
(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/suriye.jpg) (http://www.kayseriengellilerdernegi.com/)

Türkiye Engelliler Konfederasyonu, Suriye ile ilgili yayınladığı bildiride, iç çatışma ve savaşların çok sayıda insanı gelecek yaşamında engelli haline getirdiğine dikkat çekerek, bunu önlemenin yolunun barıştan geçtiğini kaydetti.

Türkiye Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli imzasıyla yayınlanan bildiride, her savaşın geride bir çok engelli bıraktığına dikkat çekildi, "Bölgemizde savaş tamtamları çalmaktadır. ABD ve emperyalist güçler, komşumuz Suriye'ye karşı saldırı planlarını hazırlamaya başladı. O Suriye ki, uzun yıllar Osmanlı toprakları içerisinde yer almış, Ortadoğu Devletleri Konfederasyonu'nun ayrılmaz bir parçasıdır" denildi.

Açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Savaş kitlesel sakatlık kaynağıdır. Araştırmacılar tüm insanlık tarihi boyunca, bugünkü dünya nüfusu kadar insanın yerel, bölgesel ve dünya savaşlarında öldüğünü veya sakat kaldığını hesap etmektedir. Sadece 1. Dünya Savaşı'nda 20 milyon, 2. Dünya Savaşı'nda ise 40 milyon insanın sakat kaldığı bilinmektedir."

17.04.12 alıntı