Biz de Varız
HABER MERKEZİ => HABER MERKEZİ => SOSYAL SORUMLULUK => Konuyu başlatan: melleseferi - Ocak 19, 2012, 06:01:35 ÖÖ
-
(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/uc-yurek-el-ele-projesi-start-aldi.jpg)
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında "Engelsiz Hayata Yol ver" sloganıyla yürütülen "Üç Yürek El Ele" projesi, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Pala, Bursa Kent Konseyi'nin yeni bir Bursa markası olarak önemli bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Pala, yaklaşık 30 ayda 100 bine yakın gönüllünün katılımıyla 3 bin 250 etkinlik düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bursa Kent Konseyi 33 ayrı çalışma grubu, 4 meclisi ve yüzlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin en güçlü, en aktif kent konseyi olmuştur. Bursa'nın gençleri proje üretmiş. Bu proje sonucunda engelliler için akülü sandalye alınacak. Aslında akülü sandalye almak zor bir şey değil. BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik de akülü sandalye alabilir. Amaç, her bireyin yardımseverlik duygusunu hareket geçirebilmektir. Toplumun bu tür faaliyetlere katılmasını sağlamaktır. Bizler de böylesi önemli ve farklı projeye destek oluyoruz."
BTSO Başkanı Celal Sönmez de toplantıya sevinerek katıldığını belirterek, tüm Bursa'nın bu tür faaliyetlerin içinde yer alması gerektiğini söyledi.
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan ise önemli bir projenin içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Üç Yürek El Ele Projesi'ni sadece engelli bireylere gelir elde etmeyi amaçlamadık. Toplumda bir farkındalık oluşturmak istedik" diye konuştu.
19.01.12 - AA