Biz de Varız
SPOR HABERLERİ => SPOR HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Temmuz 04, 2011, 11:37:55 ÖS
-
(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/parasut.jpg)
Tarsus Çukurova Hava Sporları Kulübü ve Türk Hava Kurumu (THK) Adana Şubesi işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte 2 görme engelli, paraşütle uçtu.
Çukurova Spor Kulübü Başkanı Hakan Hasoğlu, engellilerin de ekstrem sporları yapabileceklerini kanıtlamak amacıyla, yamaç paraşütü yapılan Tarsus Eshab-ı Kehf tepesinde Cahit Demirdelen(30) ve Mehmet Bağuç(23) adındaki iki görme engelliyi, Türkiye Hedef Şampiyonu Mustafa Uri tarafından uçurulduğunu söyledi.
Hakan Hasoğlu, ilerleyen haftalarda Çukurova Spor Kulübü projeleri arasında görme ve bedensel engellilere yönelik sportif projeler yapacaklarını ve onları gönül gözüyle uçurmaya devam edeceklerini belirtti.
6 Nokta Körler Derneği Adana Şubesi üyesi görme engelli Cahit Demirdelen ve Mehmet Bağuç ise, ilk kez yamaç paraşütüyle uçmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, "Uçmak çok keyifliydi. Gerçekten büyük mutluluk ve sevinç duyduk. Bu etkinlik bize büyük bir moral verdi. Teşekkür ederiz" dediler.
05.07.11 - AA