Biz de Varız
ENGELLİ HABERLERİ => ENGELLİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Şubat 02, 2010, 04:31:06 ÖS
-
(http://img94.imageshack.us/img94/240/filec.jpg) (http://img94.imageshack.us/i/filec.jpg/)
Hükümetten önce CHP, kamu kurumlarındaki engelli istihdamının artırılması için harekete geçti. CHP Milletvekili Sacid Yıldız, konuyla ilgili kanun teklifi verdi.
CHP'li Yıldız, kanun teklifi ile ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
Yıldız, kamu kuruluşlarında istihdam edilmesi gereken engelli sayısının 48 bin 549 olması gerektiğini belirtti; ancak 38 bin 192 kadronun boş olduğunu söyledi.
Yıldız, "Engelli kadrolarının yüzde 79'u kullanılmıyor" dedi.
CHP'li Yıldız, Sağlık, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma ve Sanayi bakanlıklarında hiç engelli çalıştırılmadığını öne sürdü; "Çalışma Bakanlığı'nda ise 75 özürlü istihdam edilmesi gerekirken sadece 8 kişi çalışıyor" bilgisini verdi.
CHP'li Yıldız'ın teklifi, öncelikle engelli istihdamı için merkezi bir sınav yapılmasını öngörüyor.
Ayrıca, engelli personel çalıştırmayan kamu kurumlarına para cezası verilmesi, bu paraların da engellilerin rehabilitasyonunda kullanılması teklif ediliyor.
Hükümet de bütçe görüşmeleri sırasında kamuda engelli istihdamının artırılması için ek tedbirlere bavşurulacağını açıklamıştı.
CnnTürk