Biz de Varız
HABER MERKEZİ => HABER MERKEZİ => KAYSERİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Ocak 31, 2010, 02:07:43 ÖS
-
(http://img203.imageshack.us/img203/5905/blgemdrlne.jpg) (http://img203.imageshack.us/i/blgemdrlne.jpg/)
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi daha verdi. Kulkuloğlu önergesinde, vakıf arazilerinin rant gruplarının eline geçtiğini ifade ederek, “Vakıf malı katliamını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın emrinde çalışmış aynı partide de siyasal kimlik ile politika yapmış bir kişinin Bölge Müdürlüğü’ne atanması sakınca oluşturmamakta mıdır? “ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1998 yılında düşen Eski Refah Partisi Belediye Başkanı Şükrü Karatepe’nin döneminde işe alınarak terminal müdürlüğü iştirakler daire başkanlığı yapan sonraki yıllarda Fazilet Partisi’nden seçilip Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve bugünde AKP’den seçilip bu görevi devam eden Mehmet Özhaseki’nin 1998-2004 yılları arasında özel kalem müdürlüğü görevi yapan, 2004 yılında da AKP’den seçilerek Hisarcık Beldesi Belediye Başkanlığını görevini yürüten Ali Veral tarafınızdan Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yaklaşık iki ay önce atanmıştır. Vakıf arazilerinin sağladığı adeta göz kamaştıran rant, zaman içersinde Kayseri’de vakıf ve vakıfçılık ruhuna aykırı işlemlerin yapılmasına, vakıf arazilerinin rant gruplarının eline geçmesine vesile olmuştur. Vakıflara ait olarak ayakta kalan cami, mescit, v.b gibi eserler o malım vakıf arsası olduğunun unutturulması gayesi ile sistemli olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmaktadır. Bunun örneği olarak ta en son arsasına bir alışveriş merkezi yapılması planlanan Kalemkırdı Cami, Kasım 2009 da yıkılmıştır. Medyaya yansıyan haberlere göre son beş yılda Kayseri’de vakıflarca yaptırılmış Büyükşehir Belediyesince yıktırılan cami sayısı 18’i bulduğu yönünde haberle yayınlanmaktadır. Yine, Kayseri’nin en merkezi yerinde yer alan 800 yıllık Hunat Cami vakfına ait 17.150 metrekarelik bir arsa da Ekim 2006 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından sahipleri belli olmayan hissedarları İngiltere’ye ait bir adada ve Hollanda’da posta kutusu şirketler görünen firmaya alışveriş merkezi yapılmak üzere satılmıştır.
Bu kapsamda ; Siyaseten bahsettiğim vakıf malı katliamını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın emrinde çalışmış aynı partide de siyasal kimlik ile politika yapmış bir kişinin, Kayseri’deki bunca sıkıntı yaşanıyor, biliniyor ve görünüyor olmasına rağmen Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne atanması sakınca oluşturmamakta mıdır?
Şayet oluşturmakta ise vakıf arazilerinin muhtemel amaç dışı kullanım ve usulsüz satışlarından kim ve hangi makam sorumlu tutulabilecektir?
Vakıflar Kanunu gereğince vakıf arazileri üzerinde tasarruf işlemler yapılamaz, bu mallar alınıp satılamaz iken Kayseri’de yapılan bu hukuka aykırı ve usulsüz işlemler hakkında yasal bir işlem yapmayı düşünmekte misiniz? Şayet yapılmış ya da başlamış yasal işlemler varsa bu yasal işlemlerin sonucunda sorumlular tespit edilmiş midir? Kimledir?
Tarihten bugüne intikal eden ve en büyük miraslarımızdan biri olan vakıflar ve vakıf eserlerinin şehrin tarihi dokusu yok edilerek yıkılmaları sonucu oluşan tahribatları nasıl ve hangi yollarla gidermeyi düşünmektesiniz?”>kayserihaber.com.tr