Biz de Varız

ENGELLİ HABERLERİ => ENGELLİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Ocak 09, 2010, 07:05:16 ÖS

Başlık: Engelli Çocuklar Yelkenle Buluşuyor
Gönderen: melleseferi - Ocak 09, 2010, 07:05:16 ÖS
(http://img23.imageshack.us/img23/6664/urun129066.jpg) (http://img23.imageshack.us/i/urun129066.jpg/)

Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Çağdaş Özürlüler Yaşam Deneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Engelli Değil Yelkenli" projesiyle işitme ve görme engelli çocuklara yelken eğitimi verilecek. İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeyle 11-17 yaş aralığındaki 72 engellinin hayallerinin gerçekleşmesi sağlanacak.

Karşıyaka Yelken Kulübü'nde, projenin tanımı yapıldı. Görme engelli Oğuzhan Parlaklar (12), Selen Seyyar (12) ve Berin Mutlu (13), ilk defa bir yelkenliyle buluşmanın heyecanını yaşadı. Önce tekneleri parmak uçlarıyla tanımaya çalışan görme engelli çocuklar, daha sonra İzmir Körfezi'ne açıldı. Çocukların belli eğitimlerden sonra 2012 yılında Türkiye tarihine geçmesi sağlanacak. Çocuklar, Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya arayacak.

Proje koordinatörü olan millî yelkenci Özgür İnam, engellilere imkan verildiğinde her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini göstermek istediklerini söyledi. Spor yoluyla çocukların sosyal uyumunu ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuya yönelik farkındalığını geliştirmeyi amaçladıklarını belirten İnam, kurslara katılanlara önce yüzme eğitimi verdiklerini açıkladı.

Sekiz ay sürecek projeyle engelli rehabilitasyonunda denizin rahatlatıcılığının kullanılacağını ifade eden İnam, "Görme engellilerin kullanacağı botların kenarlarına sensörler takarak, çocukların yelkenli içinde kalmasını sağlayacağız. Antrenörün verdiği sese göre yönlerini belirleyecekler." dedi.

Türkiye'nin şimdiye kadar olimpiyatlarda yelken branşında temsil edilmediğine dikkat çeken İnam, ilk paralimpik yelken kulübünü kurmak istediklerini kaydetti.

Haberler.com