Biz de Varız

KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ => KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ => Genel-Sohbet muhabbet genel konular => Konuyu başlatan: melleseferi - Temmuz 23, 2013, 11:49:02 ÖÖ

Başlık: Grip ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir?
Gönderen: melleseferi - Temmuz 23, 2013, 11:49:02 ÖÖ
Grip ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

(http://2.bp.blogspot.com/-kmr0EnPj2dM/UeVgXHtvsjI/AAAAAAAACp0/sruE-u1szwM/s200/grip.jpg)

Grip ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

En yaygın üst solunum yolu hastalıklarından biri olan grip ile ilgili hemen herkes fikir sahibi olduğunu düşünür. Peki, oldukça sık gündemimizde olan bu hastalıkla ilgili bildiklerimizin hepsi doğru mu dersiniz? İşte, pek çoğumuzun doğru olduğunu düşündüğümüz ama aslında son derece yanlış olan bazı bilgiler...

Grip basit bir hastalıktır!

Bilinen aksine grip hiç de basit bir hastalık değildir. Ciddi bir üst solunum yolu enfeksiyonu olan grip aniden başlar, yüksek ateşle devam eder ve insanı son derece halsiz düşürür. Doktorlar, gribe yakalanan kişinin en az üç-dört gün dinlenmesi gerektiğini, bol vitamin ve yatak istirahati sonrasında iyileşmenin gerçekleşeceğini vurgular.

Grip sadece insanı halsizleştiren bir hastalıktır!

Amerika’da her yıl ortalama 114 bin kişinin grip nedeniyle hastaneye yattığını ve 20 bin kişinin grip nedeniyle hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz? Bağışıklık sistemini zayıflatan grip, hastalık ve ölümlerin büyük çoğunluğuna sebep olur.

Grip aşısı işe yaramaz veya aşı yaptıran kişi grip olur!

Grip aşısı %80 oranında koruma sağlar. Ancak sadece grip virüsü ile oluşturulduğu ve başka virüslere karşı koruyucu özellik sağlamadığı için insanlar diğer solunum yolu enfeksiyonlarını grip ile karıştırıp aşının işe yaramadığını düşünebilirler. Ayrıca grip aşısı aktif olmayan veya ölü olan virüslerden üretildiği için kesinlikle gribe yol açmaz.

Grip aşısının yan etkileri hastalığın kendisinden daha kötüdür!

Grip aşısının yan etkileri sanıldığı gibi kötü değildir. Grip aşısının yol açabileceği alerjik reaksiyon riski, gribin yol açabileceği ağır komplikasyon riskinden daha düşüktür.

Grip sadece başladığı andan itibaren çevredekiler için bulaşıcı özelliğine sahiptir!

Grip hastalığının bulaşıcı özelliği, belirtilerin görülmeye başladığı andan bir-iki gün önce başlar. Grip virüsü alan kişi, hastalığın başlamasından bir-iki gün önce ve hastalığı takip eden yedi gün süresince çevresindekiler grip bulaştırabilir.

drhouseizle.com

Etiketler: bulaşıcı hastalıklar, grip aşısının yan etkileri, grip hastalığı, grip hastalığının özellikleri, üst solunum yolu enfeksiyonları, üst solunum yolu hastalıkları