Biz de Varız

HABER MERKEZİ => HABER MERKEZİ => TEKNOLOJİ HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Haziran 13, 2013, 04:56:58 ÖÖ

Başlık: Ankara Sıradışı 'Zihni Sinir' Projelerine Tanıklık Edecek
Gönderen: melleseferi - Haziran 13, 2013, 04:56:58 ÖÖ
Ankara Sıradışı 'Zihni Sinir' Projelerine Tanıklık Edecek

(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/zihni-sinir-projeler.gif)

Türkiye'deki mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik-elektronik, biyomedikal mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisinde "Zihni Sinir"projelerini sergileyecek.
 
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından yapılan açıklamada, 14-16 Haziran tarihleri arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte bu yıl ilk defa  Türkiye genelindeki mühendislik fakültesi öğrencilerinin Zihni Sinir projelerini sergileyecekleri bildirildi.
 
Bu tür akademik çalışmaların ve projelerin üyeler ile paylaşılmasının EMO'nun görev alanı olduğunun belirtildiği açıklamaya göre, EMO, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler ayrıca bu yıl ikincisi düzenen "İlk Bildiriler Konferansı" ile bilimsel üretimlerini kamuoyu ile paylaşacak."İlk Bildiriler Konferansı" için bilimsel ve teknolojik bildirileri göndermek isteyenlerin 5 Nisan'a kadar  başvuru yapması gerekiyor.
 
"Bütün projeler birinci" anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilecek sergideki projelerin bazıları şu şekilde:
 
-Arama kurtarma robotu: İnsanların ulaşmasının tehlikeli olduğu bölgelere joystick ile kontrol edilen arama kurtarma robotu ile müdahale edilebilecek.
 
-Kullanıcıyı takip eden bavul projesi: Android telefon uygulaması sayesinde gönderilen komutlar ile bavul içerisindeki mikroişlemciyle bağlantı kurulacak. Bu şekilde  bavul kullanıcıyı takip edecek.
 
-İşitme engelliler alarm sistemi: Ultrasonik sinyal kullanılarak, yatılı okullarda eğitim gören işitme engelli öğrencilerin  yangın, deprem veya başka bir tehlike durumunda uyarılması sağlanacak.
 
-Yangın tespit kuleleri için insan algılayabilen kamera sistemleri: Orman Genel Müdürlüğü'nün kurmuş olduğu yangın tespit kuleleri için insan algılayabilen kamera sistemleri yapılacak. Böylece ormanlık arazilerde, insanların kasıtlı ya da kasıtsız şekilde Ormana zarar verme durumları tespit edilerek yetkili mevkilere bilgi verilecek.
 
 
11.06.2013 - AA