Biz de Varız

SPOR HABERLERİ => SPOR HABERLERİ => Konuyu başlatan: melleseferi - Mart 17, 2013, 12:06:57 ÖS

Başlık: Down Sendromlu Gurur ve Sevinç Kaynağı
Gönderen: melleseferi - Mart 17, 2013, 12:06:57 ÖS
(http://www.yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/down(3).jpg)

Afyonkarahisar'da yaşayan ve Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 3'üncü olan Münevvere Yılmaz ile down sendromlu atletizm sporcusu Mahmut Başak'ın aileleri çocuklarının elde ettiği başarılarıyla gurur duyuyor.

Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada bronz madalya kazanan Münevvere Yılmaz'ın annesi Hanife Yılmaz, 19 yaşındaki kızı Münevvere'nin down sendromlu olduğunun, doğumdan 1,5 ay sonra fark edildiğini bildirdi.

Bu duruma hiç üzülmediğini, onunla hayata sımsıkı tutunduğunu ve zamanının büyük bölümünü ona ayırdığını dile getiren Yılmaz, ''Bizim de maddi durumumuz kısıtlıydı. Hiçbir şey dört dörtlük değildir, olamaz da. Hayatla mücadele etmeliyiz. Bu mücadele sonunda kızımı, topluma kazandırdım. Okuma yazmayı öğrendi ve sporla tanıştı. 3-4 yıldır Türkiye şampiyonlukları var. En sonunda dünya 3'üncüsü oldu'' dedi.

''Bir Gülüşü, Gözlerinin Parıltısı Dünyaya Bedel''

Kızının eğitimine, 6 yaşında özel bir rehabilitasyon merkezinde başladıklarını bildiren Yılmaz, bir devlet okulunda öğrenimini sürdürdükten sonra onu spora yönlendirdiklerini belirtti. Yılmaz, kızının yaklaşık 10 yıldır çeşitli branşlarda spor yaptığını ve kızının hayata tutunması için büyük uğraşlar verdiklerine işaret ederek, ''Kızımla gurur duyuyorum. Onun bir gülüşü, gözlerinin parıltısı dünyaya bedel. Okuma yazma öğrendi, sporla tanıştı ve büyük başarılara imza attı. Şimdi en büyük hedefimiz olimpiyatlarda başarı kazanmak. İstanbul'da 13-18 Mart'ta yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda dereceye girerek madalya kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

01.03.13 - AA